ABOUT

Wendy Louise, schrijven, boeken, auteur

Wendy Louise groeide op in Amsterdam en Spanje. Deze achtergrond vormt de ingrediënten van haar smeuïge schrijfstijl. Hollandse nuchterheid wordt op smaak gebracht met Spaanse passie, een goede scheut Amsterdamse humor en een vleugje Mediterraan sentiment.

Een andere grote passie van Wendy is het theater.
Na een afwijzing van de Academie voor Kleinkunst en een onafgemaakte studie Nederlands, koos zij ervoor het avontuur op te zoeken. Op haar eenentwintigste vertrok zij naar Spanje, waar ze zeven jaar werkte en woonde. Als vakantie-entertainer vond zij de perfecte manier om haar ‘theater-honger’ te stillen.

Eenmaal terug in Nederland pakte zij haar andere passie weer op: schrijven.
Na een printing on demand uitgave van een van haar romans in 2010 en de prachtige recensies die zij hiervoor kreeg (waaronder vier van de vijf hartjes op Chicklit.nl) kreeg Wendy de smaak te pakken. Door het volgen van verschillende workshops en trainingen, professionaliseerde zij haar schrijfstijl.

In 2017 werd de herschreven versie van haar debuut, Zomerster, uitgegeven door Uitgeverij Wens Boeken. Oktober 2018 volgt haar tweede roman, Ik wil jou(w) baby!. In deze volwassen feelgood roman schrijft Wendy over het laten uitkomen van een grote wens: het krijgen van een kindje. Ooit was dit haar liefste wens, dit boek komt heel dichtbij. Volgens proeflezers is dat te voelen: een doosje Kleenex bij de hand tijdens het lezen, is geen overbodige luxe. Maak je ook op voor een paar lekkere lachbuien, want uiteraard gooit Wendy over het drama een heerlijk sausje humor.
In 2019 geeft Uitgeverij Wens Boeken het langverwachte (op zichzelf staande) vervolg op Zomerster uit: Wintermaan.

De favoriete auteur van Wendy zelf is de Britse Belinda Jones. Het absolute hoogtepunt van Wendy’s carrière was dan ook het plekje dat zij veroverde op de shortlist van een door Belinda Jones georganiseerde korte verhalen schrijfwedstrijd. Met haar Engelstalig verhaal, Ohlala Lanzarote behaalde Wendy, een plek tussen de beste tien van ruim vijfhonderd inzendingen.

Wendy runt het tekstbureau Tekstbureau Schreifkunst en is medeoprichter van Uitgeverij Wens Boeken.

Samen met haar zus kocht Wendy een jaren vijftig huisje in Purmerend.
Op dit moment beleven zij het grootste avontuur van hun leven: het opstarten (beter gezegd: het proberen op te starten) van een Bed & Breakfast in hun geliefde Spanje.

In contact komen met Wendy? Dat doe je via e-mail, FacebookTwitter of Instagram.

Advertenties

2 gedachtes over “ABOUT

 1. Hoi Wendy,
  Wow meid wat een gein heb ik gehad om je heeeel leuk geschreven verhaaltjes,ja je staat heel relaxd in het leven en een heerlijke fantasie/of echt meegemaakte verhaaltjes.
  Maar dat doet er weinig toe…….aan je talent van schrijven ligt het zeker niet ,heerlijk humorvol en laat ik nou ook het leven met humor bekijken maar van mij krijg je zeker een 10 haha moet nog om sommige verhaaltje lachen hoe kom je erop wat een heerlijke fantasie!
  Onbegrijpelijk dat je met zulke humorvolle verhalen geen goede boterham kan verdienen om heerlijk vanuit je B&B op het zonnige Majorca te gaan schrijven!!!
  Nou weet dat je op Majorca vertoeft nog veel vakantie plezier met je meiden/vriendinnen……en spreek je snel over je leuke verhaaltjes!!

  Met humorvolle groeten Bert SaenTower.
  Bekijk als je zin en tijd heeft ook mij Google+ site krijg je ook een beeld van die gozer …..van de Receptie haha!!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.