ABOUT

Wendy Louise, schrijven, boeken, auteurWendy Louise

Wendy Louise is geboren met een pen in haar hand. Vanaf het moment dat ze leerde schrijven, werd dit haar passie.
Dat zij opgroeide in een Amsterdam vol naweeën van het hippie tijdperk, is duidelijk merkbaar in al haar werk. Vrijgevochten, humoristisch, vol passie en met (gezonde) lak aan de regels zijn enkele begrippen die haar schrijfstijl kenmerken.

Een andere grote passie van Wendy is het theater.
Na een afwijzing van de Academie voor Kleinkunst en een onafgemaakte studie Nederlands, koos zij ervoor het avontuur op te zoeken. Op haar 21ste vertrok zij naar Spanje, waar ze 7 jaar werkte en woonde. Als vakantie-entertainer vond zij de perfecte manier om haar ‘theater-honger’ te stillen.

Eenmaal terug in Nederland pakte zij haar andere passie weer op, schrijven.
Na een printing on demand uitgave van een van haar romans in 2010 en de prachtige recensies die zij hiervoor kreeg (waaronder 4 van de 5 hartjes op Chicklit.nl) kreeg Wendy de smaak te pakken. Door het volgen van verschillende workshops en trainingen, professionaliseerde zij haar schrijfstijl. Maar het leerproces gaat door!
Met vier onuitgegeven romans op de plank, leert Wendy iedere dag meer. Herschrijven, schrappen, goochelen met zinnen en toveren met woorden zijn dagelijkse kost.
En lezen uiteraard, heel veel lezen. Favoriet van Wendy is de Britse auteur Belinda Jones. Het absolute hoogtepunt van Wendy’s carrière was dan ook het plekje dat zij veroverde op de shortlist van de door Belinda Jones georganiseerde korte verhalen schrijfwedstrijd. Met haar verhaal, Ohlala Lanzarote behaalde Wendy een plek tussen de beste tien van ruim vijfhonderd inzendingen.

Wendy runt het tekstbureau Tekstbureau Schreifkunst en is medeoprichter en -eigenaar van Uitgeverij Wens Boeken.

Samen met haar zus kocht Wendy een jaren vijftig huisje in Purmerend.
Op dit moment beleven zij het grootste avontuur van hun leven: het opstarten van een Bed & Breakfast in hun geliefde Spanje.

In contact komen met Wendy? Dat doe je via FacebookTwitter of Instagram.

Advertenties

2 gedachtes over “ABOUT

 1. Hoi Wendy,
  Wow meid wat een gein heb ik gehad om je heeeel leuk geschreven verhaaltjes,ja je staat heel relaxd in het leven en een heerlijke fantasie/of echt meegemaakte verhaaltjes.
  Maar dat doet er weinig toe…….aan je talent van schrijven ligt het zeker niet ,heerlijk humorvol en laat ik nou ook het leven met humor bekijken maar van mij krijg je zeker een 10 haha moet nog om sommige verhaaltje lachen hoe kom je erop wat een heerlijke fantasie!
  Onbegrijpelijk dat je met zulke humorvolle verhalen geen goede boterham kan verdienen om heerlijk vanuit je B&B op het zonnige Majorca te gaan schrijven!!!
  Nou weet dat je op Majorca vertoeft nog veel vakantie plezier met je meiden/vriendinnen……en spreek je snel over je leuke verhaaltjes!!

  Met humorvolle groeten Bert SaenTower.
  Bekijk als je zin en tijd heeft ook mij Google+ site krijg je ook een beeld van die gozer …..van de Receptie haha!!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.