Over Wendy

Wendy Louise, Wintermaan, Zomerster

Wendy Louise groeide op in Amsterdam en Spanje. Deze achtergrond vormt de ingrediënten van haar smeuïge schrijfstijl. Hollandse nuchterheid wordt op smaak gebracht met Spaanse passie, een goede scheut Amsterdamse humor en een vleugje Mediterraan sentiment.

Naast schrijven, heeft Wendy een andere grote passie: het theater. Na een afwijzing van de Academie voor Kleinkunst en een onafgemaakte studie Nederlands, koos zij ervoor het avontuur op te zoeken. Op haar eenentwintigste vertrok zij naar Spanje, waar ze zeven jaar werkte en woonde. Als vakantie-entertainer vond zij de perfecte manier om haar theaterhonger te stillen.

Terug in Nederland pakte zij het schrijven weer op.
Na een printing on demand uitgave van een van haar romans in 2010 en de bijbehorende prachtige recensies, kreeg Wendy de smaak te pakken. Door het volgen van verschillende workshops en trainingen, professionaliseerde zij haar schrijfstijl.

In 2017 werd de herschreven versie van haar debuut, Zomerster, uitgegeven door Uitgeverij Wens Boeken. Oktober 2018 volgde haar tweede roman, Ik wil jou(w) baby!. In deze volwassen feelgood roman schrijft Wendy over het laten uitkomen van een grote wens: het krijgen van een kindje. Ooit was dit haar liefste wens, dit boek komt heel dichtbij. Volgens lezers is dat te voelen: een doosje Kleenex bij de hand tijdens het lezen, is geen overbodige luxe. Maak je ook op voor een paar lekkere lachbuien, want uiteraard gooit Wendy over het drama een heerlijk sausje humor.
In 2019 bracht Uitgeverij Wens Boeken het vervolg op Zomerster uit: Wintermaan. Het derde deel van de Seizoenenserie, Lentezon, werd gelanceerd in juni 2020. De e-boeken van de serie worden als Kobo Exclusive uitgegeven door e-boekengigant Kobo.

De favoriete auteur van Wendy zelf is de Britse Belinda Jones. Het absolute hoogtepunt van Wendy’s carrière was dan ook het plekje dat zij veroverde op de shortlist van een door Belinda Jones georganiseerde korte verhalen schrijfwedstrijd. Met haar Engelstalig verhaal, Ohlala Lanzarote behaalde Wendy, een plek tussen de beste tien van ruim vijfhonderd inzendingen.

Wendy schrijft een column voor Kees!. Tevens runt zij Tekstbureau Schreifkunst en is zij medeoprichter van Uitgeverij Wens Boeken. Naast schrijven, doceert Wendy Spaans bij Praat Spaans met me.

In contact komen met Wendy? Dat doe je via e-mail, FacebookTwitter of Instagram.