Waxen voor dummies

Just Wellness, ontharen, IPL, Wendy Louise, ZomersterSinds een jaar onderga ik IPL- behandelingen. Met een laser wordt mijn lichaamsbeharing weggebrand. Wat een uitvinding!

Afgezien van een bos haar op mijn hoofd, een paar kekke wenkbrauwen, dito paar wimpers, oh en die zwarte heksenhaar op mijn kin die er een tijdje geleden opeens was (wat is dat toch?), wil ik mijn lichaam haarvrij. Ik schoor me altijd suf. Maar daar was Just Wellness. Een schoonheidssalon op de Rozengracht die mij levenslange ontharing aanbood.

Doodsbenauwd onderging ik mijn eerste behandeling. Het zou vast pijn doen. Het pijnlijkst bleek echter het moment waarop de ontharingsdame vroeg: ‘Kun je even de lipjes openhouden?’ Hoewel ik haar op mijn tanden heb, bedoelde ze niet de lipjes van mijn mond … Eenmaal de schaamte voorbij, vind ik IPL de uitvinding van de eeuw. Ik vraag me af waarom ik dit niet jaren eerder heb gedaan.

Dat geldt voor meer dingen. Tampons bijvoorbeeld. Op mijn twaalfde werd ik ongesteld. Dat had ik weer. Mijn schaamhaar begon net te groeien en nu ook nog dit gekutklooi. Letterlijk. Want die tampon vond ik maar eng. Jaren later, er waren inmiddels grotere objecten mijn heiligdom binnengetreden, stapte ik wel over op de tampon. Ook zo’n gevalletje ‘Waarom had ik dit niet eerder gedaan?’
Tot die tijd werd het aanmodderen met maandverband. Vleugels of andere foefjes bestonden helaas nog niet in de vorige eeuw. Een enkele plakstrip moest het plakkaat verband op z’n plek houden. Vragen om problemen. Ik ging naar school met een stuk of vijf verbanden en evenzoveel schone onderbroeken. Hoe je dat verband ook in je broek plakte, er zat altijd een spoor bloed naast. Tot ik de oplossing had. Die plakstrip moest natuurlijk aan de andere kant. Daar kwam het uit, dáár moest-ie op z’n plek blijven. Helemaal tevreden met mezelf, plakte ik het verband rechtstreeks op de flamoes en ging naar gymles.

‘Ik stop iets eerder met gymmen want ik moet mijn maandverbandje even verwisselen’, zei ik tegen mijn vriendinnetje. ‘Jeetje, ben jij al ongesteld?’ vroeg ze verbaasd. ‘Heb je soms ook al schaamhaar?’ ‘Ja,’ antwoordde ik trots, ‘wel een stuk of vijf.’ Ze geloofde me niet. ‘Je mag ze wel zien hoor’, beloofde ik haar. ‘Ik zal eerst even dat verband wegdoen, is zo ranzig.’ Terwijl mijn vriendinnetje achter de wc-deur wachtte, haalde ik de lap van mijn lipjes … en trok en passant mijn eerste vijf schaamharen mee.

Die vriendin kwam ik onlangs overigens weer eens tegen. In een Porsche Carrera. Van d’r pa gekregen. Haar vader was jaren geleden miljonair geworden door een megadeal. Wat bleek? Hij had de wax-strips uitgevonden.

Advertenties

Een gedachte over “Waxen voor dummies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.