Hoe zit het nou met Zomerster?

Zomerster, Wendy Louise, Uitgeverij Wens Boeken, feelgood romanEind vorig jaar lanceerde een nieuwe uitgever mijn debuutroman Zomerster voor de tweede keer. Verwarring alom. Van ‘Já, eindelijk is je tweede boek uitgegeven’ tot ‘Ik zag een nep-versie van je boek op internet voorbijkomen’. Hoog tijd om de zaak te verklaren. Want hoe zit het nou precies met het blauwe boek dat eerst roze was?

Startsein
In 2010 zag Zomerster (bij toeval) voor het eerst het licht. Ik schreef destijds uitsluitend als hobby en werd gevraagd door de uitgeverij om een boek uit te brengen. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik werd gevraagd om columns te schrijven, kreeg fanmail en (de arm-knijp-momentjes) ik zag mensen in de trein mijn boek lezen. Het succes(je) van Zomerster vormde het startsein voor een heuse carrièreswitch: Ik werd professioneel schrijver. Urenlang studeren, diverse workshops en trainingen en heel veel lezen resulteerde in de start van mijn bedrijf Tekstbureau Schreifkunst.

Nooit meer uitgeven
Van mijn hobby maakte ik mijn beroep. Het tekstbureau liep vanaf dag een als een trein. Wendy’s Wereld trok meer en meer bezoekers, maar het uitgeven van een nieuw boek bleef uit. Het contract met de eerste uitgever beëindigde ik. ‘Ik geef liever nooit meer een boek uit dan nogmaals via die uitgever!’ riep ik boos. Heel lang leek het erop dat dát ook zou gebeuren …

Zomerster, Wendy Louise, Uitgeverij Wens BoekenWens Boeken
Maar daar was de nieuwe uitgeverij. Uitgeverij Wens Boeken. Een idee ontstaan tijdens een brainstormsessie met een zakelijke relatie. ‘Als je van die mooie boeken op de plank hebt liggen, beginnen we toch zelf een uitgeverij?’ En weer brak een tijd van onderzoek en studie aan. Want als we het doen, doen we het goed.
Ik mocht eindelijk Zomerster herschrijven. Eerlijk is eerlijk, ik heb alles aan haar te danken. Maar lezen van het ‘roze boek’ deed ik vaak met kromme tenen. Schrijftechnisch rammelt het aan alle kanten en er zaten best veel typo’s in.
Zomerster 2.0, de blauwe versie, werd gemaakt en diende gelijk als proefkonijn op de e-markt. We gaven haar uit via Amazon en Kobo. Ze doet het verrassend goed.

Winactie
In de loop van dit jaar is het eindelijk zover. WB zal mijn tweede roman uitgeven. Zoals het hoort, via het Centraal Boekhuis. Als paperback verkrijgbaar in 1200 boekenwinkels in Nederland en België en online uiteraard als e-boek.
Tot die tijd moeten jullie het nog even doen met Zomerster. Heb je haar nog niet gelezen of ben je benieuwd naar de 2.0 versie? Er loopt een winactie op Facebook. Morgen wordt de winnaar bekendgemaakt, dus je moet wel snel zijn.

Je koopt de ‘new and improved’ Zomerster als e-boek voor EUR 1,99 en als paperback voor EUR 6,99 via de website van Uitgeverij WB.
Heb je een Kobo Plus abonnement? Dan lees je Zomerster helemaal gratis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.