Filtertje, filtertje aan de wand … wie is de mooiste in Tinder-land?

Wendy Louise, Tinder, Instabeauty, filterIk Tinder.
Af en toe.

Daten doe ik bijna nooit. Zo’n gedoe. Maar een beetje swipen-voor-het-slapen-gaan vind ik bij vlagen vermakelijk. Toen ik begon op Tinder gebruikte ik uiteraard mijn allermooiste foto’s. Door verschillende apps een pietsie bijgewerkt. Rimpeltje verwijderd, wallen iets gecamoufleerd, klein randje van mijn gezicht af om slanker te lijken, je kent het wel. Oh, je kent het niet? Nou ik wel hoor. ‘Wen, gooi jij even een filtertje over mijn foto?’ Een vraag die ik zeker eens per dag krijg. Met bijbehorende selfie over Whatsapp. Binnen een minuutje stuur ik de bijgewerkte variant retour. Iedereen loves de filter-queen.

Zo ook op Tinder. Met mijn gefilterde zelfportretten kreeg ik me een matches. Ik had er een dagtaak aan! Zodra ik een melding kreeg een nieuwe match te hebben bemachtigd, volgde niet veel later al een berichtje van de man in kwestie. Twee hele keren sprak ik af met een Tinderboy. Ik zei het al, ik ben niet zo van het daten. Joggingpak uit, haren wassen, Hemaslip verruilen voor een snijdende string … een heisa. En waarvoor? Om me een uur later af te vragen wat voor een randdebiel er tegenover me staat? En waarom ik in Godsnaam ‘ja’ zei tegen een tweede drankje? Beleefdheid? Medelijden? Of voelde ik me ertoe verplicht omdat ik de teleurstelling van zijn gezicht aflas bij het zien van de ongefilterde Wendy?

We kunnen het niet helpen. Het wordt er met de paplepel ingegoten. Je moet mooi zijn. Sneeuwwitjes boze stiefmoeder vroeg de spiegel toch niet wie de meest intelligente van het land was? Sneeuwwitje zelf paste overigens prima in die krappe glazen kist, geen sprake van obesitas in sprookjesland.
Dus filterde ik er rustig op los. Op het moment dat ik echter via Instagram versierd werd door een jongen van twintig, wist ik dat het tijd was om ermee te stoppen. Toen ik zei dat ik zijn moeder wel kon zijn en hij antwoordde ‘nou, dan moet je wel erg jong zwanger zijn geraakt’ wist ik het zeker. De filterjunk in mij moest afkicken, cold turkey.

Tinder moest er ook aan geloven. Prachtige, praktisch onzichtbaar gefilterde foto’s maakten plaats voor exemplaren die de harde werkelijkheid toonden. In al haar gerimpelde glorie, compleet met sproeten en bolle wangen. En het bleef stil … Dagenlang kreeg ik niet een match. Nul! Ik checkte zelfs mijn internetverbinding. Maar daar was niets mis mee. Met de ongefilterde ik schijnbaar wel.

Yes! Ik had een match. Drie dagen had het geduurd en ik was zo blij als een kind in een snoepwinkel. Maar toen ik drie weken later (!) nog steeds geen kekke oneliner van hem ontving was het dieptepunt officieel bereikt. Ik ging zelfs de twijfelgevallen liken om maar een match te scoren. Akelige stilte was het enige antwoord. ‘Wat heb je als omschrijving staan Wen?’ vroeg Kim zodra ze mijn betoog over ‘oppervlakkige klojo’s, veemarkt en innerlijke schoonheid’ zat was.
Omschrijving? Niks. Waarom zou ik?
Kim beweerde dat het ’t belangrijkste was. Met een pakkende omschrijving zouden de matches weer binnenstromen. Ik stribbelde nog even tegen, ten tijde van de gefilterde foto’s had ik immers ook geen omschrijving, maar uiteindelijk pende ik iets aardigs neer.
‘Mijn leven is gezellig en druk. Maar zo af en toe iets leuks doen, kan er nog wel bij.’
Het werkte! Binnen een uur had ik een match. Hij zag er op de foto nog leuk uit ook. Een kwartier later stuurde hij me zowaar al een berichtje:
Wendy Louise, Tinder, daten, selfie, InstabeautyIk Tinder.
Nooit meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.