Kaasproeverij Pons.nu: totaal niet cheesy

Pons.nu, kaasproeverij, Wendy Louise, Pons Habben JansenAl jaren is kaasboer Pons een fenomeen in Purmerend. De wit/oranje kaaskraam siert de zaterdagmarkt op het Wormerplein en de woensdagmarkt in de Purmer-Zuid. Vriendelijke, vrolijke medewerkers, de nieuwste snufjes op kaasgebied en de altijd goedlachse Pons Habben Jansen, maken van mijn wekelijks bezoek een feestje.

Jong, oud of komijnKim en Wendy, kaasproeverij, Pons Habben Jansen
Kaas is boven alles gewoon erg lekker. Dat er tegenwoordig meer is dan jong, belegen, oud of komijn, maakt het er alleen maar leuker op. Mijn nieuwsgierigheid was dan ook direct gewekt toen Pons vertelde dat hij kaasproeverijen organiseert. Tijdens een bezoek aan zijn website liep het water me al in de mond. Dus reden Kim en ik op een zonnige zondagmiddag richting Nieuwerbrug aan den rijn.

Meer dan kaas
Kaas, kaasproeverij, Wendy Louise, Pons Habben JansenBij binnenkomst wisten we het meteen: dit wordt speciaal. De proeverij vindt plaats in een voormalige koeienschuur. Tijdens de verbouwing is er echter niets weggegooid. Alle elementen zijn opnieuw gebruikt: oude voerbakken die nu dienstdoen als lamp en prachtige tafels gebouwd van het houten hok dat Bertha 33 ooit haar thuis noemde.
Op het moment dat Pons vertelde dat we minstens twintig kazen zouden proeven en de sessie maar liefst drie uur zou duren, moest ik wel even slikken …

Hip
Niet een keer keek ik echter op de klok! Pons’ manier van vertellen en het Pons Habben Jansen, Wendy Louise, kaasproeverijenthousiasme waarmee zijn jonge team hem ondersteunt, maakt dat het geheel boeit van begin tot eind. Grappige YouTube clips, uitleg over de moderne technieken waarmee Pons en zijn jeugdvriend zelf hun kazen maken en begeleidende (goede kwaliteit) wijnen maken een middagje kaasproeven wat mij betreft net zo hip als de zondagmiddag in Jimmy Woo. Kaasproeven cheesy? Niet bij Pons.nu.

Doen
Pons Habben Jansen, Wendy Louise, kaasproeverij, kaasDe eerstvolgende proeverij is op 10 september 2017. Je meldt je aan via het formulier op de website.  Wees er als een khaas bij!
De prachtige ruimte is tevens te huur voor (bedrijfs)feesten. Audiovisueel materiaal is aanwezig, evenals een professionele bar. Uiteraard kan de catering worden verzorgd. Lees hier verder voor meer info of bezoek de Pons.nu Facebookpagina.
De kaasproeverij kost EUR 30,- per persoon.

Pons Habben Jansen, Wendy Louise, kaasproeverij, kaas

Een gedachte over “Kaasproeverij Pons.nu: totaal niet cheesy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.