Wat een wkutweek

Guus Verstraete, Simone Kleinsma, Het was er een, deze afgelopen week. Zo’n authentieke wkutweek. Nee, er zit geen spelfout in de titel, soms dekt ‘kutweek’ de lading gewoonweg niet. Wanneer de week nog erger dan kut is, is ie wkut. Waardeloos kut.

Vorige week donderdag begon het. Nadat pijntjes klachtjes werden, klachtjes veranderden in klachten en klachten in slapeloze nachten besloot ik toch maar de huisarts te bezoeken. Een maagzweer.
Zes weken lang medicijnen, geen alcohol, geen koffie en vooral geen stress.
Mijn wijntje en de vier bakken koffie per dag laten staan zou zwaar worden, dacht ik toen nog, maar die stress zou me lukken. Mijn oehm-gevoel zou de eerstkomende zes weken overheersen.

Tot het moment dat het telefoontje kwam. De volgende dag al, vrijdag. ‘Guus is dood’, huilde mijn vader. Don Ron horen huilen zorgt normaal gesproken al voor genoeg stress (want mijn pa is groot, sterk en huilt niet) maar de daadwerkelijke boodschap deed er een flinke schep bovenop.
Dood? Hij ging toch juist vandaag naar huis? Het ging weer goed, dit kon niet waar zijn.

De familie van mijn vaders kant is klein. Aparte, eigenzinnige individuen die niet de deur bij elkaar platlopen. Wanneer de ene helft werkt, is de andere helft vrij en vice versa. We wonen in Spanje, Frankrijk, Australië, Harich (Friesland), Leerdam, Purmerend en Blaricum. Je pakt niet even de fiets om een bakkie te doen.
Maar als we bij elkaar zijn, berg je. De anekdotes vliegen door de lucht, de flessen wijn zijn niet aan te slepen, de lachsalvo’s zijn hoorbaar tot in Timboektoe en de knuffels en dikke pakkerds vieren hoogtij.
Het besef dat we nooit meer compleet zullen zijn drong langzaam tot me door. Gedurende deze waardeloze kutweek.

‘Oh, is Guus Verstraete jouw oom?’ Hoe vaak ik dit heb gehoord de afgelopen dagen. ‘Simone is mijn tante, dus Guus mijn oom’, was mijn standaard antwoord. Een keer gevolgd door een ‘Aha, aangetrouwde oom dus.’ Waarop de maagzweer even liet weten dat ie het nog fijn had bij mij.
Maakt dat het minder erg? En hoezo aangetrouwd? We noemen Maxima toch ook niet de aangetrouwde Koningin. Hare aangetrouwde Majesteit?
Dat er niet hetzelfde bloed door je aderen stroomt, wil nog niet zeggen dat je niet als bloedverwanten van elkaar kunt houden.
De wkutweek bereikte zijn hoogtepunt.

Tot afgelopen woensdag. Gedurende een paar seconden kregen de letters w, k, u en t een compleet andere betekenis. In verband met de zoektocht naar de ideale plek om onze Bed & Breakfast te starten, ontvingen we geweldig nieuws van de Spaanse makelaar. Wat had dit een waanzinnig, kolossale, uitermate topweek kunnen worden. ‘Gelijk Guus appen, dit moet hij weten!’ was onze eerste reactie. En weer gaf de maagzweer kopjes.

Guus was, naast vriendin T, zonder twijfel degene die de meeste interesse toonde voor ons avontuur. ‘Meiden, hoe staat het ermee?’ was zijn manier om ons aan te sporen door te gaan. Guus hield ervan om mensen hun dromen te zien najagen en als we het even niet meer zagen zitten kwam er als bij toeval een appje van Guus. ‘Succes meiden, volg het hart’. Alsof hij het aanvoelde.

Terwijl onze vreugde naar een dieptepunt zakte, viel er ineens een dikke zonnestraal door de grijze wolkenmassa die de hele dag al aan de hemel hing. ‘Kim, dit is het werk van Guus,’ hoorde ik mezelf zeggen, ‘zijn afscheidscadeautje aan ons.’

Guus Verstraete, Simone Kleinsma, Wendy LouiseGuus Verstraete, Simone Kleinsma, Wendy LouiseGuus Verstraete, Simone Kleinsma, Wendy Louise

 

 

 

 

Ter nagedachtenis aan Guus Verstraete.
(Die er overigens van hield om heel hard en heel vaak KUT te roepen, dus het is ok)
Onze inspirator.
Die B&B komt er, inclusief Guus-kamer.

4 gedachtes over “Wat een wkutweek

  1. Lieve Wendy en familie. Het is een waar woord, maar na regen komt zonneschijn. Guus zou het zeker naar gevonden hebben als jullie niet door zouden gaan met de grote wens om een B&B te beginnen. Hij zal zeker vanaf die mooie grote hoogte op jullie neerkijken en constant met zijn duimen omhoog jullie succes toewensen. Ga ervoor, en hoop dat alles goed gaat verlopen. Weet dat ik altijd aan jullie denk. Een lieve groet vanuit Almere.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.