Bibatex tassen, lang leve de lekke band

Wendy Louise, Bibatex, Okkie AgterbergWil jij dit jaar met het meest originele kerstcadeau ten tonele verschijnen? Zoek je al weken naar het perfecte cadeau voor onder de kerstboom van de vrouw die alles al heeft? Of vind je het gewoon eens hoog tijd om jezelf te verwennen met iets moois? Lees dan vooral verder. 

Verzameling
Als er iets is dat een vrouw goed kan, is het verzamelen. De een heeft bergen schoenen, de ander rekjes vol little black dresses. Mijn allergrootste verzameling bestaat uit ex-vriendjes. Maar met stip op twee staat mijn verzameling tassen. Grote exemplaren om mee naar kantoor te sjeulen, tot kleine kittige clutches voor een night on the town. Altijd op zoek naar dat ene, unieke exemplaar. Die tas waarmee je steeds weer complimenten krijgt en die je nooit aan de arm van een andere vrouw ziet (dat lukt met tassen overigens beter dan met ex-vriendjes). Toen ik laatst Okkie Agterberg op de Purmerendse Koemarkt tegen het lijf liep met een wel heel aparte tas in haar hand, wist ik dus meteen: die tas moet ik hebben! Little did I know dat het een uniek, handgemaakt exemplaar was.

img_0031Van binnenband tot latex
‘Het begon allemaal toen ik in de garage op mij auto stond te wachten. Uit een afvalbak viste ik een lekke band. Twee dagen later was mijn eerste tasje een feit’, aldus Okkie. Dat we hier niet met ‘the girl next door’ te maken hebben, begrijp je natuurlijk meteen. Als er een hitlijst van creatieve geesten bestond, zou Okkie bovenaan prijken. Naast begenadigd tassen kunstenaar timmert zij al jaren aan de weg als tattoo artist.

Bevlogen legt ze me uit hoe ze de Bibatex (van BInnenBAnd tot laTEX) tassen maakt. ‘Zodra ik een stuk binnenband vastpak, borrelen de ideeën op. Voor werken met een naaimachine heb ik geen geduld, wel om met een snijmes, gaatjestang, schuurpapier en zo nu en dan een kloddertje lijm op de vierkante milimeter te prutsen.  Alles gaat met het handje’. En het blijft niet bij tassen alleen, Okkie plakt ook latex. ‘Van kinky kleding tot speeltoestellen voor gehandicapte kinderen en zelfs kussentjes voor een druivenplukmachine’.

Wendy Louise, Bibatex, Okkie AgterbergScoren die tas
Okkie is wars van het www. Toch denk ik dat het niet lang zal duren voordat haar webshop opent. De Bibatex tassen zijn gewoonweg te hot om te verstoppen. Daar dachten ze bij Fred & Mardonio, een van de leukste winkels in Purmerend, net zo over. Dus wil je het ultieme kerstcadeau van 2016 scoren? Haast je naar Purmerend! Laat je inner-rockchick schitteren tijdens deze kerstdagen en maak die outfit af met een Bibatex tas.

De prijzen van de tassen variëren van 35 tot 120 euro.

Ligt Purmerend uit de route? Stuur Okkie dan een bericht via Facebook of laat onder dit artikel een reactie achter. Ik zorg ervoor dat jouw bericht bij haar terechtkomt.

Op de Facebook pagina van Fred & Mardonio lees je meer over deze mooie winkel waar de Bibatex tassen exclusief worden verkocht.
Ook op de Kerstmarkt, die de Purmerendse Peperstraat organiseert op vrijdag 16 december, zijn Fred & Mardonio (en dus de Bibatex tassen) te vinden. Op de speciale event pagina lees je hier meer over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.