Maybe baby

Wendy Louise, blog‘Babylijkje blijkt een jongetje’… De leader van Hart van Nederland dendert door de speakers van mijn tv terwijl het voelt alsof mijn hart wordt overreden door een trein. Wat drijft een moeder, want dat ben je zodra je een kind op de wereld zet, tot het vermoorden van haar eigen vlees en bloed? Hoe ver ben je gezonken op het moment dat je een pasgeboren baby in een tas propt en het in een natuurgebied achterlaat? Waarom doe je zoiets?

Waarschijnlijk is het mijn grootste verdriet, het feit dat ik nooit moeder ben geworden. Begrijp me niet verkeerd, ik lig er geen nachten wakker van, noch heb ik er ooit hysterische jankbuien om gehad.  Maar dat ik graag moeder had willen worden, staat als een paal boven water. Waarom ik nooit moeder werd is simpel: ik vond geen geschikte vader voor mijn toekomstige kroost. Dan houdt het dus op. Na een lange lijst vreemdgangers, twijfelaars en overige lapswanzen, besloot ik dat het welletjes was. Het geijkte huisje-boompje-beestje zat voor mij niet in de kaarten.

Om de (godvergeten ellendige) moedergevoelens toch ergens kwijt te kunnen nam ik een kat in huis. We weten allemaal hoe dat afliep. Kapot was ik ervan toen mijn surrogaat zoon op zijn negende z’n laatste adem uitblies. En ik hoorde iedereen om mij heen verzuchten ‘dat het maar beter was dat ik nooit kinderen had gekregen’. Ze hebben gelijk. Ik zou totaal geen goede moeder zijn. Bang dat haar iets zou overkomen, zou het arme schaap geen leven hebben. Terrorisme bij concerten, bommen in vliegtuigen, vliegtuigen in kantoorpanden… Mijn kind zou het huis niet uitkomen!

Onbegrijpelijk voor mij dus om te lezen dat er op een zolder in Noord Holland drie babylijkjes zijn gevonden. Moeders hun kinderen verdrinken. Of, zoals een paar jaar geleden, er een baby in de glasbak werd gevonden. Serieus, de glasbak. Tot op de dag van vandaag kan ik niet normaal een fles laten kletteren in dat ding (en geloof mij, er gaan hier wat flessen doorheen).

Laten we gewoon iets afspreken, van vrouw tot vrouw, (wannabe) moeders onder elkaar. Als die baby even niet uitkomt, om wat voor reden dan ook (ik doe echt heel hard mijn best om het enigszins te begrijpen). Zoek dan een andere vrouw die jouw kindje wil opvoeden. Een die wel de middelen heeft. De geschikte leeftijd of de ideale leefomstandigheden. Maar stop met het vermoorden van onschuldige baby’s. Want anders… (laat ik maar eens dreigen met zaken die de mensheid heden ten dage veel belangrijker schijnt te vinden) stuur ik zwarte Piet, Donald Trump en iedereen die tijdens de Ramadan een bikini durft te dragen achter je aan!

5 gedachtes over “Maybe baby

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.