A few Dutch and a Welshman, niet zomaar een bandje

Wendy Louise, A few Dutch and a Welshman, blogSoms zijn er van die bandjes. Je hoort ze in de verte en wordt getriggerd tot luisteren. Op het moment dat je ze dan ook nog ziet, en de lol er vanaf spat, weet je dat je niet te maken hebt met het zoveelste bandje. Herkenbaar? Mij overkwam het vorig jaar toen ik, tijdens het Ilpendamse Parckpop, kennismaakte met A few Dutch and a Welshman.

Pret
Als dochter van Rock & Roll liefhebbers is deze muziek mij letterlijk met de paplepel ingegoten. A few Dutch and a Welshman speelt voornamelijk oude Rock / Rock & Roll, wat mij betreft de lekkerste. Hier en daar wordt er afgewisseld met wat modernere Rock, maar dat mag de pret niet drukken. Ook voor de heren zelf niet, want pret hebben ze. ‘We zijn gewoon vijf vrienden die van muziek maken en een biertje houden’, lachen ze als ik vraag wat hun band kenmerkt. ‘En voor Jan doordeweeks water, feestdagen uitgezonderd.’

Wie en wat?Wendy Louise, A few Dutch and a Welshman, blog
A few Dutch and a Welshman bestaat uit Henk Kok op de basgitaar, Jan van Leeuwen op drums,  Boelie Vis en Joris de Haan op gitaar en John Wals op zang en de Kazoo ( yep Google maar even, heb ik ook gedaan). Ondanks dat ze er niet allemaal (meer) wonen, is ‘t het Noord-Hollandse dorp Ilpendam dat de vijf vrienden verbindt. Een dorp vol artiesten en artistiekelingen, dus met de roots zit het wel gebakken. ‘Het idee om samen te gaan spelen ontstond tijdens een feest in december 2014. Nadat Boelie het jaar daarna op 5 mei asiel bij ons aanvroeg, begonnen we in de zomer van 2015 met repeteren.’ De wekelijkse repeteersessies waren naast hilarisch (kijk zelf maar) zeer vruchtbaar. Tegen de tijd dat het jaarlijkse Parckpop in ‘hun’ Ilpendam plaatsvond, waren ze meer dan klaar om te debuteren.

Volle agenda
Na het succesvolle debuut werd het weer even stil rond A few Dutch and a Welshman. Maar de heren waren achter de schermen keihard aan het werk. Playlisten werden opgesteld, gerepeteerd en weer bijgesteld. Met covers van onder andere artiesten als Jimi Hendrix ,The Doors, The Doobie Brothers, Blur, Iggy Pop, Chris Isaac, Led Zeppelin en Kula Shaker op het repertoire, knallen ze het voorjaar van 2016 in. De agenda is overvol. Uiteraard blijft de band Ilpendam trouw en geeft daar op zowel het Bevrijdingsfestival als tijdens Ilpendam aLIVE acte de présence. Maar er staan ook gigs gepland in Purmerend en Hobrede. Op 5 mei doet de band zelfs twee festivals aan, ik zeg: volgend jaar helikopter-toertje!

Wendy Louise, A few Dutch and a Welshman, blogUittip!
De band trapt het seizoen spectaculair af. Vrijdag 11 maart speelt A few Dutch and a Welshman, samen met The Flaming Stars, in het Amsterdamse blues & rockcafé Maloe Melo. Deze locatie staat al geruime tijd bovenaan mijn favo-lijstje. Onbekende maar o zo fijne bandjes, een ongedwongen sfeer en een prima biertje staan hier op het menu. Voor meer info omtrent het optreden van A few Dutch and a Welshman in Maloe Melo, meld je je aan op de Facebook eventpage. Maloe Melo ligt op loopafstand (terug waarschijnlijk iets langer dan heen) van het CS, waar je de hele nacht weer veilig met het openbaar vervoer naar huis kan. No excuses, be there!

Houd ze in de gatenWendy Louise, A few Dutch and a Welshman, blog
Wat is de kracht van A few Dutch and a Welshman? Liefde voor muziek en vriendschap onder het genot van een biertje. Heb je nog meer nodig in het leven? ‘Seks!’ grapte een van de bandleden toen ik dit vroeg. Zo zie je maar weer, een mooi deuntje muziek doet mij zelfs seks vergeten…

Je volgt de band via hun Facebookpagina.
Te nieuwsgierig om te wachten tot 11 maart?
Bekijk hieronder alvast een (amateur) filmpje van het optreden tijdens Parckpop 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.