Uit tip! FoodFestival Amsterdam

Foodfestival, Amsterdam, RAI, Wendy LouiseDe zomer… Zon op je bol, open schoentjes, lekkere drankjes en de festivals. Met name de Food Festivals. Ik struinde ze allemaal af, die verzamelingen foodtrucks waar ik de heerlijkste hapjes at en de lekkerste drankjes dronk. Met op de achtergrond de klanken van een live band. Verlang jij er ook alweer zo naar? Dan heb ik goed nieuws: aankomend weekend vindt het indoor FoodFestival Amsterdam plaats.

Waarom wachten?

De laatste puntjes worden op de i gezet om de Europahal van het RAI Congrescentrum om te toveren tot een bonte verzameling van geuren, kleuren en smaken. Boterzachte steaks, verse vis, ambachtelijk bier, exotische- en klassieke wijnen; voor ieder wat wils op dit eerste indoor Foodfestival.
‘Waarom wachten tot de zomer?’ vinden de organisatoren van dit evenement. ‘We bring outside in!’
Van donderdag 26 november tot en met zondag 29 november is de RAI in Amsterdam thé place to be voor festival- en food minnend Nederland.

Van seafood tot soul
Dat de organisatie niet van half werk houdt, blijkt wel uit de line-up. Een heus WijnPlein (mijn stekkie!), een BierPlein en natuurlijk muziek. Van jazz tot soul, van singer-songwriters tot complete bands en dj’s. Struin langs de foodtrucks waar je streetfood uit alle delen van de wereld eet, geniet van bijzondere gerechtjes, heerlijke wijnen en biertjes. Blijf even hangen bij je favoriete chef, zoals bijvoorbeeld Jamie van Heije van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. Check hoe hij en zijn team seizoensgebonden gerechten maken: dagvers, ongecompliceerd en barstensvol smaak. Vergeet vooral het Zeefoodplein niet, waar restaurant Vis aan de Schelde en Jan van As een enorme Fruit de Mer-toren presenteren.
Bekijk snel de plattegrond, loopt het water jou al in de mond?
Foodfestival, Amsterdam, RAi, Wendy Louise
Gratis!
Geen zin om naar buiten te gaan met dit weer? Kom lekker naar binnen!
Het FoodFestival Amsterdam duurt vier dagen:
Donderdag 26 november: 17:00 – 22:00 uur, Openingsavond
Vrijdag 27 november: 17:00 – 23:00 uur, Thank god it’s Friday!
Zaterdag  28 november: 12:00 – 23:00 uur, Family day
Zondag 29 november: 12:00 – 21:00 uur, Lazy Loungy Sunday afternoon
Het totale programma vind je hier.
Nog niet geheel overtuigd? Lijkt me stug, maar just to be sure: de toegang is GRATIS!

Food Festival, Amsterdam, RAI, Wendy LouiseBenieuwd naar de muzikale omlijsting? Check hier welke bands aanwezig zullen zijn. De RAI is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer, ideaal als je niet op fietsafstand woont maar wel van een borrel wil genieten. De precieze locatie vind je hier. Een herbruikbaar glas kost EUR 2,50. Je betaalt op dit festival met munten, bij de ingang en in de hal verkrijgbaar (cash of pin).
Neem gerust de kinderen mee, voor de kleintjes is er het fenomenale Kids Plein.

Fijn om te weten: de RAI heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen, zodat jij niets anders hoeft te doen dan genieten met een grote G.
Wij zijn er donderdagavond! Kom je proosten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.