Hoofdstuk 9 – Het dekselse duiveltje

Mallorca, Wendy Louise, Een man op Mallorca‘Weet je zeker dat je niet even moet bellen? Je had toch om twee uur afgesproken?’ Antoni pakt mijn hand vast en knijpt er zacht in. Vreemd hoe een gebaar dat ruim vijftien jaar geleden zo normaal was, nu opeens mijn hart verwarmt. ‘Nee hoor, dat zit wel goed’, hoor ik mezelf antwoorden. Ik kan hem toch moeilijk vertellen dat degene waarmee ik om twee uur in Palma heb afgesproken een wildvreemde is? Dat ik afgelopen nacht, na een potje tongworstelen in de gastenbadkamer van zijn vader, met hem afsprak? Maar dat ik een klein detail, het uitwisselen van telefoonnummers, ben vergeten? ‘Mooi,’ lacht Antoni, ‘richting Cala Bona dan! Ken je Melis?’

Ken ik restaurant Melis? Is de Paus katholiek?! Melis is mijn absolute favoriet.
Duivel Zie je wel Wens, Antoni en jij zijn gemaakt voor elkaar.
Het duiveltje op mijn rechterschouder verkneukelt zich.
Afbeeldingsresultaat voor smiley engel Wendy, maak je uit de voeten! Als je NU vertrekt ben je nog op tijd voor je date met Roberto.
Terwijl het engeltje op mijn linkerschouder haar lieflijke stemmetje verheft.
Een seconde twijfel ik. Serieus.
Maar dan doe ik iets dat ook alweer zo normaal voelt. Heel kort trek ik aan Antoni’s arm. Hij weet het, staat stokstijf en staart een minuutlang voor zich uit. Zodra hij zijn hoofd naar me toe draait en ik naar hem lach, tilt hij me op en drukt een kus op mijn mond. Een ritueel, ons ritueeltje, het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Een legertje vlinders vult mijn buik, terwijl mijn hersenen overuren draaien.
Duivel Overuren? Gelul! Geef je over, iedereen verdient een tweede kans. Kijk wat een lekkere billen hij heeft in die jeans.
Afbeeldingsresultaat voor smiley engel Poeh, die billen halen het niet bij de armen van Roberto. Rrrrobertooh, weet je nog Wendy? De man die over een half uur op je wacht. Smachtend op het terras van de mooiste beachclub van Palma. Wat doe je hier met een loser op een aftands terrasje?

Terwijl ik de billen van Antoni hardnekkig probeer te negeren (maar mijn God, ze zijn echt lekker in die jeans!) en al helemaal niet denk aan Roberto die in Palma op me wacht, geniet ik van het uitzicht op Costa de los Pinos. Die foto bovenaan de ‘Een man op Mallorca’ hoofdstukken is gemaakt op het terras van restaurant Melis. Do I need to say more? Dacht ik ook niet.
Afbeeldingsresultaat voor smiley engel Euhm…
Mond houden jij!
Terwijl we heerlijke tapa’s naar binnen werken, halen we vijftien jaar tijd in. Antoni vertelt over zijn leven, ik over dat van mij en tussendoor kussen we.
Duivel Go Antoni, go Antoni!
Heerlijke, zoete zoenen. Op smaak gebracht met een vleugje verleden en afgetopt met een dikke dot toekomst.
Tegen de tijd dat de koffie komt, is alles weer als vanouds. Maar dan beter. Beiden zijn we ouder, ietsje wijzer (laten we vooral niet overdrijven) en overtuigd van het feit dat we destijds iets moois weggooiden. Een liefde die we nooit meer beleefden, geen van beiden. Hoe hard we zochten, het werd nooit meer zoals toen. Met een ander.
‘Maar met elkaar misschien wel weer?’ fluistert Antoni in mijn haar. Aan de rand van het strand blijven we staan. Uitkijkend over de zee, veilig in Antoni’s armen, daalt er een overweldigend gevoel van rust over me heen. Mag ik hier voor eeuwig blijven staan? Zijn hartslag tegen mijn schouderbladen, zijn armen losjes op mijn heupen en die lieve kusjes in mijn nek? Meer vraag ik niet.

Tijdens de autorit naar Palma zeggen we weinig. Hoe dichterbij we komen, des te zwaarder wordt de steen op mijn maag. Ik ben er nog niet aan toe om nu alweer afscheid van Antoni te nemen.
Aangekomen bij het busstation in het centrum van Palma, moet ik er toch aan geloven. Na een lange laatste zoen kijk ik hem aan en lach. ‘Tot snel, bel je me?’
‘Kom veilig thuis Wens, zodra ik in Palencia ben bel ik je.’
Ok, nog één zoen.
‘Wens, over die reis naar Palencia…’
Totaal bedwelmd door een heerlijke roes kijk ik dromerig naar hem op.
‘Heb jij misschien honderd euro voor me voor de bootreis?’

Afbeeldingsresultaat voor smiley engel Het past niet bij me en ik ben er niet trots op, maar… Ik zei het toch. Geen haar veranderd!
Ik vervloek het engeltje op mijn linkerschouder terwijl ik het gaspedaal nog wat dieper intrap.
Was alles dan weer gelogen? Speelde Antoni opnieuw een prachtig toneelspel, enkel en alleen om mij m’n zuurverdiende eurootjes te ontfutselen?
Uiteraard gaf ik hem niks. Ik lachte luid, zette een pokerface op en riep ‘Ja hoor, natuurlijk! Ik moet nu weg lieverd, anders mis ik mijn vliegtuig. Spreek je snel!’ Ik kreeg het zelfs voor elkaar hem nog een vlugge zoen te geven, voordat mijn ogen zich vulden met tranen. Maar toen was ik al ver buiten zicht. Nooit meer zal Antoni één van mijn tranen zien.

Op de automatische piloot lever ik de huurauto in en steek de weg over. Hoe kun je zo dom zijn Wendy? EngelduivelWaarom zag je het niet in Wendy? Heb je dan helemaal niets geleerd de afgelopen jaren Wendy?
Wendy?
Wendy!
Die laatste twee Wendy’s dacht ik niet. Ik word geroepen.
Ik draai me om en staar in het gezicht van Roberto.
‘Gracias a Dios!’ dankt hij Onze lieve Heer op z’n Spaans’, ‘ik dacht dat er iets vreselijks met je was gebeurd.’

Afbeeldingsresultaat voor smiley engel Nu even koppie erbij graag. Deze zaak is nog niet verloren, je moet het alleen heel handig aanpakken… Kijk toch eens naar die armen.
DuivelO ja, want op zo’n watje zit je echt te wachten? Hij zou woedend moeten zijn, kom op zeg! Denk aan Antoni en wees sterk. Antoni is het dekseltje op jouw potje, ANTONI!
Waar is de Exorcist als je hem nodig hebt? Ik weiger nog langer naar die dekselse duivel te luisteren.
Roberto neemt mijn tas over en samen lopen we de vertrekhal in. In het cafetariaatje voor de douanecontrole bestellen we een kop koffie. Roberto kijkt me verwachtingsvol aan, ik moet met de billen bloot.
‘Het spijt me Roberto. Het is een slap excuus, maar ik kon je niet bellen. Ik heb je nummer niet.’
‘Laten we dat dan maar meteen fixen,’ zegt hij resoluut en pakt mijn mobiel van het tafeltje. ‘Zo, die smoes is verleden tijd’, bromt hij nadat hij zijn nummer intypt. ‘Je hebt hem gezien hè? Die gast van die brieven?’
Afbeeldingsresultaat voor smiley engel Hè hè, eindelijk een intelligente man.
‘Hoe weet jij dat nou?’
Roberto lacht als een boer met kiespijn.
‘Weet je, ik heb allerlei redenen bedacht terwijl ik op je wachtte. En allemaal deden ze evenveel pijn. Tot ik me bedacht dat je hém misschien ook wel wilde opzoeken. Omdat het ‘past’ bij jouw bezoek aan mijn vader. Begrijp je? Om die ‘trip down memory lane’ compleet te maken…’
Duivel Whahahaaa! En nu gaat hij het je nog vergeven ook? Dat ie voor lul zat op dat poepiesjieke terras? Je komt ermee weg? Wil je echt zo’n man? Verkies je zo’n slapjanus boven een echte kerel als Antoni?
‘Het spijt me echt Roberto. Maar ik moest ontdekken of er nog iets was tussen ons.’
Mijn bevestiging brengt hem kort uit evenwicht, maar hij raapt zich pijlsnel bij elkaar. Roberto recht zijn rug en pakt mijn handen vast.
‘Wendy, ik vind jou leuk. Ik wil je beter leren kennen. Volgende week zou ik bijvoorbeeld al een weekend naar Nederland kunnen komen. Zonder verplichtingen, ik vraag alleen wat van je tijd. Een hapje eten, musea bezoeken. Als jij dat tenminste ook wilt… ook zo voelt.’
Engel! Engel, waar ben je? Kom op met die peptalk!
Roberto’s geduld raakt op. Hij staat op, kijkt me serieus aan en vervolgt: ‘Teruggaan naar je ex is hetzelfde als proberen een drol terug in je kont te stoppen. Dat lukt nooit. Denk daar maar eens over na.’
Afbeeldingsresultaat voor smiley engel Go team Roberdy! Gerelateerde afbeelding
Roberto draait zich om en loopt weg. Verlamd staar ik hem na. Ik wil zoveel zeggen, zoveel doen, maar ik kan me niet bewegen. Opeens stopt hij, draait zich om en loopt weer terug. Als hij vlak voor me staat houdt hij stil en neemt mijn gezicht in zijn handen. De kus die volgt is intens. Ik ben wat gezoend in mijn leven, maar geloof me als ik zeg dat ik nog nooit een zoen als deze beleefde.
‘En als je dan toch aan het nadenken bent, ‘ fluistert hij hees terwijl hij mijn gezicht langzaam loslaat en zich van me afdraait, ‘denk hier dan ook maar aan.’

DuivelGame over…
Afbeeldingsresultaat voor smiley engel Wordt vervolgd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.