Rondreis Andalusië, maar dan anders

andaluciaAndalusië, bakermat van de Flamenco, geboortegrond van druiven die de mooiste wijnen en sherry’s voortbrengen en het thuis van de vriendelijkste Spanjaarden, de Andalusiërs. Cultuur, architectuur, maar ook de mooiste stranden en het beste vertier. Of je nou van indrukwekkende kathedralen en betoverende bergdorpjes houdt of van urenlang shoppen en gezellige tapasbarretjes: verliefd op Andalusië word je toch wel.

De moeder der Fly & Drives, ook dat is Andalusië. Zeg je Fly & Drive, denk je Andalusië.
Om de route wat spannender te maken, raad ik jullie deze volgorde aan. Wat ik persoonlijk vooral fijn vind is dat je via deze route extra tijd in Malaga krijgt. Die stad was voor mij namelijk een aangename verrassing.

Andalusië, Trip2GoDag 1: Malaga
Malaga, dé verrassing van deze reis. Jarenlang stond Malaga enkel bekend als de geboortestad van Antonio Banderas, maar Malaga is meer. Door de mengeling van oud en nieuw, verveel je je hier geen seconde. Bezoek zeker de kathedraal en het Picasso museum, om vervolgens lekker uit te waaien op het prachtige strand dat Malaga zo bijzonder maakt. Shoppen doe je hier ook niet verkeerd. Hoewel de Calle Marqués de Larios (dé winkelstraat van Malaga) luxe uitstraalt, vind je hier uiterst betaalbare winkeltjes.

Dag 2 en 3: Granada
Alstublieft, geef mij een aalmoes. Want er bestaat geen groter verdriet dan blind te zijn in Granada’.
Een eeuwenoude spreuk van een blinde bedelaar, die iedere Andalusiër in zijn jeugd leert.
Zodra je in de omgeving van Granada komt, realiseer je je dat de oude bedelaar gelijk heeft. In Granada kom je ogen tekort. De Moorse invloeden in de bouwstijl, de schitterende natuur en al die verschillende culturen in een stad doen je versteld staan. Uiteraard mag een bezoek aan het Alhambra niet ontbreken. Deze indrukwekkende verzameling van bouwwerken, was ten tijde van de Moorse overheersing een paleis en staat tegenwoordig op de Unesco werelderfgoedlijst. Doordat het Alhambra op een heuvel is gebouwd, biedt het je een adembenemend uitzicht over de stad, met als middelpunt de wijk El Albaicín, de oudste Arabische wijk van Granada.
Deze wijk mag je niet missen. Met haar vele teterías (Arabische theehuizen) en monumenten, perfect geschikt voor een dagje cultuursnuiven. De avond sluit je in stijl af in een van de vele cafés of restaurants. Granada in één dag, red je nooit. Vandaar dat je hier twee dagen verblijft.
Regálate Granada (doe jezelf Granada cadeau) is niet voor niets de reclameleus van de stad.

Dag 4: Córdoba
In het hart van Andalusië, omgeven door miljoenen olijfbomen, ligt Córdoba. Een wonderbaarlijke stad vol oudheidkundige schatten. Bezoek naast de bijzondere Mezquita, een combinatie van moskee en kathedraal, één van de vele patios die de stad sieren. De uitgebreide winkelzone, vele restaurants en levendige cafés maken Córdoba compleet.

Dag 5 en 6: Sevilla
Je zet de reis voort richting Sevilla. De stad van voetbalclub Betis, sinaasappelbomen, tapas en Flamenco. Door velen de mooiste stad van Spanje genoemd. Je verblijft hier twee dagen, want een dag is serieus te kort. Bezoek het Plaza de España, de verbazingwekkende gotische kathedraal Maria de la Sede en beklim de zogenaamde setas, Metropol Parasol van de architect Jürgen Mayer, voor een verbluffend uitzicht over de stad.

Andalusië, Trip2Go
Bij Puerta Osario zijn vooral de toetjes erg lekkerrrr!

Een avondje Triana, de Flamencowijk waar het allemaal begon, mag zeker niet ontbreken tijdens jouw verblijf in Sevilla. Triana ligt aan de westkant van Sevilla en bereik je via een van de bruggen over de rivier de Guadalquivir. De straatjes staan vol met straatmuzikanten en meer dan eens zet een Sevillana haar boodschappentas even neer om een staaltje Flamencodans weg te geven. Puur Spanje, honderd procent genieten.

Wendy’s TravelTIP: Ben je in Sevilla en zie je qua restaurants door de bomen het bos niet meer? Stop met zoeken, ga naar Puerta Osario. Gelegen in een achterafstraatje, dus totaal niet geschikt voor een sessie ‘voorbijgangers bekijken vanaf het terras’. Maar by far het lekkerste eten én de beste service in Sevilla.

Dag 7: Malaga
Met gierende banden terug naar Malaga. Shop till you drop en ’s avonds flink feesten in de leukste bars. Of misschien breng jij jouw laatste dag wel door op het hippe Malageense strand. In Malaga mag alles!

Dag 8: Adios
Adios Andalusië, vandaag vlieg je weer naar huis.

‘Andalusië, daar is het nu toch geen mooi weer?’ hoor ik je denken.
Claro qué si!
Het zachte klimaat maakt de streek juist nu uitermate geschikt voor het bezoeken van steden. En met een beetje geluk pik je nog een stranddagje mee.

Advertenties

Een gedachte over “Rondreis Andalusië, maar dan anders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s