Hoofdstuk 6 – Een overactief hart

Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy LouiseSprak ik vorige week nog over Notting Hill, deze week leek mijn leven meer op een episode van Grey’s Anatomy. De aflevering waarin ik schitter als hartpatiënt. En als je dacht dat de dood van Mc Dreamy (ik ben er nog steeds woest over, hoe bedenken ze het!) de meest schokkende gebeurtenis was deze week, zou ik maar even gaan zitten…

Maandag
Zodra ik wakker word, voel ik mijn hart in mijn keel bonzen. Heb ik gisteren echt een ticket naar Mallorca gekocht? What was I thinking!
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise

Even rustig Wen. Maar heel Facebook explodeert. Misschien is Javier wel een of andere seriemoordenaar die me op deze manier naar zijn creepy kelder lokt om mij vervolgens vierentwintig uur te martelen en…
Ik kijk echt te vaak naar Criminal Minds. Rustig.
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise

Beter, veel beter.

Dinsdag
I’m walking on sunshine, Oooh Ooooh!’
Zojuist Javier gesproken. Wat klinkt hij toch lief. Echt, als dit een seriemoordenaar is dan eet ik mijn pet op. O nee, dan eet hij waarschijnlijk mij op. Gevalletje Silence of the lambs. ‘Clarice, grill jij Wendy’s hersenen vanavond? We hebben wat te vieren.’
­Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise

Ophouden. NU.
Een man op Mallorca doet zoveel moeite om mij te vinden, stuurt wat oude brieven en dierbare foto’s per aangetekende post, belt me vervolgens bijna iedere dag om me daarna af te slachten? Waarom zou hij al dat geld uitgeven als er op iedere Mallorquinse hoek een slachtoffer te vinden is? Gratis.
Ik duik in mijn zomerkast en zoek vast mijn allermooiste, meest romantische jurkjes uit.
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
Bijpassende pumps.
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
Ah, dat ontspant.

Woensdag
Vandaag besluit ik mijn mail niet meer te openen. Al die e-mails van bekenden, maar ook onbekenden, warmen mijn hart. Zo lief dat iedereen bezorgd om me is. Maar ik wil niet van het slechtste scenario uitgaan. Ik wil geloven in de liefde en de romantiek.
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
God, werkt dat bevrijdend. Ik ga koffie drinken bij mijn moeder en vraag haar om advies. Mijn moeder heeft namelijk altijd gelijk.
‘Wen, je bent een volwassen vrouw, soms, jij weet wel wat je moet doen.’
Dat ‘soms’ hè… daar zit ik dus mee in mijn maag. Het is jaren geleden dat ik verliefd was, echt verliefd. Er was S, maar dat was een onmogelijke situatie. Die relatie kreeg nooit een reële kans. Nu ik erover nadenk, was A misschien wel de laatste waar ik echt helemaal voor ben gegaan. We weten inmiddels allemaal waartoe dat heeft geleid.
Precies! Jaren later bracht het Javier in mijn leven. Gaabjèrrrr.
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
‘Mam, ik ga gewoon. Ben jij het ermee eens?’
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
‘Ja schat, volg je hart.’
Mijn moeder heeft altijd gelijk.
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise

Woensdagavond
Nadat ik een hele doos Kleenex heb versnoten door dat verrekte Grey’s Anatomy, schenk ik mezelf een rood wijntje in. Het is alweer rode wijn-weer in Nederland, de regen klettert met bakken naar beneden.
Er gaat een schokje door mijn lijf wanneer mijn telefoon afgaat. Jaren geleden zag ik een film waarin de hoofdrolspeelster ‘Pocket full of sunshine’ van Natasha Beddingfield als ringtone had. Sindsdien is het ook mijn ringtone.
Zodra ik een Spaans telefoonnummer in mijn schermpje zie, laat ik Natas nog even doorzingen (en zing uiteraard uit volle borst mee).
I’ve got a pocket, got a pocket full of sunshine
I’ve got a love and I know that it’s all mine
‘Hola!’ neem ik snel op voordat Javier naar mijn voicemail wordt doorgeschakeld.
‘Hola Wens’, klinkt de overbekende stem in mijn oor.
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
Het was niet Javiers nummer. Aan de andere kant van de lijn klinkt de stem van A.
A die ik zeker vijftien jaar niet heb gesproken. A die mij een aantal jaar geleden op Facebook vond, toevoegde als vriend, om me een paar weken later te blokkeren. Maar in die paar weken noteerde hij dus wel snel mijn telefoonnummer. ‘Wens,’ zegt de enige die mij Wens noemt, ‘Wens, ben je er nog? Sorry als ik je laat schrikken…’
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
Ik ga dood, mijn hart trekt dit niet. Adem in, adem uit. Inhale, exhale, zoals Rogelio de la Vega zou zeggen. Hoe toevallig is dit? Waarom, na al die jaren, belt A uitgerekend nu?
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
Een half uur later verbreek ik de verbinding. Voor het eerst sinds ik het pakketje met mijn brieven aan A ontving, begin ik te lezen. Ik lees de hele nacht tot ik officieel het spoor bijster ben.

Donderdag, vrijdag en zaterdag
Nadat ik me op Facebook publiekelijk afvraag of A en Javier soms dezelfde zijn, draait mijn telefoon overuren. Appjes, telefoontjes en zelfs hele e-mails vol complottheorieën stromen binnen. Ik moet niet naar Mallorca gaan! Als ik ga, dan vooral niet alleen. Dit riekt naar problemen. Het rijtje ‘Elvis is Alive!’, ‘Wie vermoordde JFK?’, en ‘Hitler gespot in Zuid-Amerika’, wordt aangevuld met ‘A is Javier!’.
Maar ik blijf er rustig onder. Ik moet wel. Maandag zal ik weten hoe de vork in de steel zit. Want dat ik ga, staat buiten kijf. Op Mallorca ben ik nooit alleen, als ik het niet vertrouw neem ik mijn vriendinnetje I mee. Voor degenen die Zomerster in de kast hebben staan, zij is het die mij op pagina 129 het ziekenhuis in wil helpen. Dat zegt genoeg denk ik?
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
Op m’n gemak pak ik zaterdag mijn koffertje. Zelfs het tweede telefoontje van A brengt mij niet van de wijs. Maandag ontmoet ik de man van mijn dromen. Op het vliegveld van Palma zal ik het gezicht achter die verdraaide ondergaande zon zien. Nog twee nachtjes slapen…

Zaterdagavond
Ik stond op het punt naar bed te gaan toen Natasha begon te zingen.
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
Zou het A weer zijn? Mijn hart maakt een zenuwachtig sprongetje.
‘Hola Princesa.’
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
Gaabjèrrrr. Mijn hart slaat op hol. Wat heb ik een zin om hem te zien maandag!
‘Wendy, voordat je hierheen komt, moet ik je iets vertellen. Ik ben namelijk niet helemaal eerlijk tegen je geweest…’
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
Nee, nee, nee, niet nu! Ik wil het niet horen. Mijn hart bonkt bijna uit mijn borstkas, waar is Mc Dreamy als je hem nodig hebt?!
Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
‘Wendy… Ik ben zesenzestig…’

Een man op Mallorca, Mallorca, Wendy Louise
Time of death 22.59 hours


Wordt vervolgd…
of niet?

Advertenties

Een gedachte over “Hoofdstuk 6 – Een overactief hart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.