Zwemfilms van Bommetje TV: Da Bomb!

LogoNewborn shoots zijn hot. Bommetje TV speelt hierop in met een uniek concept: de newborn zwemfilm. Maar niet alleen baby’s zijn leuk filmmateriaal in het water. Een professioneel gemonteerde videoclip van het afzwemmen van jouw kleine waterrat is bijvoorbeeld een van de mogelijkheden. De eerste keer in zee, een verjaardagsfeestje in het zwembad in de achtertuin? Als er water en kinderen in de buurt zijn, ben je bij Bommetje TV aan het juiste adres.

BloempotkapselBommetje
Zwemfilms van Bommetje TV zijn hot! Bewegende beelden zijn sowieso veel leuker dan foto’s, zeg nou zelf. Leuk hoor, die baby’s in bloemkolen à la Anne Geddes, maar dat hebben we nu toch wel gezien? Foto’s waarop je met een nat bloempotkapsel en een zwemdiploma A in je handen staat is ook niemand blij mee. Veel leuker is dat filmpje waarop je jezelf voor het eerst een hele baan ‘los’ ziet zwemmen. Dit vindt Lotte Ooms, het brein achter Bommetje TV, ook. Zij gaat echter wel een stap verder en levert professioneel gemonteerde zwemfilms.

De kinderen zijn de baas
Heb jij dat nou ook altijd? Een dreumes die de leukste capriolen uithaalt, maar stokstijf blijft staan zodra je de camera tevoorschijn haalt? Treur niet langer, schakel Bommetje TV in!
Lotte filmt met een GoPro camera. Door het kleine formaat is de camera allesbehalve imponerend en heeft de ster van de film niet eens door dat er wordt gefilmd. ‘De kinderen zijn de baas en bepalen zelf wat ze willen doen. De camera volgt wel’, aldus Bommetje TV. Bekijk hier alvast een korte sfeerimpressie.

LotteLotte Ooms
Drijvende kracht (ik kon het niet laten) achter Bommetje TV is Lotte Ooms. ‘Mijn vader had een camera (zo groot dat hij hem op zijn schouder moest leggen) waarmee hij mij en mijn drie zussen continu filmde; van de eerste pasjes tot beschamende playback-acts’, aldus Lotte. ‘Omdat ik weet hoe leuk het is om filmpjes van je eigen jeugd te hebben, film ik regelmatig mijn eigen zoontje. Op een van zijn zwemfilms kreeg ik zulke leuke reacties, dat ik besloot er mijn werk van te maken. Bommetje TV was geboren!’
Tijdens een gesprek met Lotte spat de passie voor het filmen je tegemoet, toch was dit niet altijd haar droom. ‘Van kleins af aan wilde ik schrijver worden’, vertelt zij. Maar in plaats van een studie Journalistiek, koos zij voor de richting Media, Informatie en Communicatie. Gedurende haar stageperiode belandde zij bij BNN waar ze op de redactie voor verschillende tv-programma’s werkte. Af en toe voor een volwassen publiek, maar voornamelijk kinderprogramma’s. ‘De jonge doelgroep blijft het allerleukst, ik word er blij van’, verkondigt Lotte vrolijk. Houden zo wat ons betreft, want wij worden heel blij van jouw zwemfilms!

Hoe, waar, wanneer, hoeveel?
Het lijkt ons duidelijk: maken die zwemfilm!Bom
Een sessie duurt ongeveer twintig minuten en kan op iedere locatie (strand, zwembad, meertje) plaatsvinden. Reserveren doe je via het formulier op de site. Mocht je op zoek zijn naar een origineel kraamcadeau, vind je daar ook het bestelformulier voor een cadeaubon.
Een zwemfilm kost EUR 145,- en wordt geleverd op een ‘usb-stick in stijl’.

TIP van Wen:
Folko, de man van Lotte en Lotto’s vriendin Tessa gaven de doorslag bij haar besluit om voor zichzelf te beginnen. Beiden hebben een bijzonder leuk eigen bedrijf. Het is zeker de moeite waard om ook hun sites te bezoeken. Het bedrijf van Tessa heet Ophoepelen.com en dat van Folko Bier op Wielen.

‘Al met al ben ik dus geen schrijfster geworden. Maar ik vertel wel degelijk verhalen. Niet met woorden, maar in beelden. Eind goed, al goed!’ besluit Lotte het interview.
Ik sluit dit artikel graag af met een quote, geïnspireerd op die geniale reclame uit de jaren negentig:
Ik heb nog zo gezegd: geen BOMMETJE!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.