Wendy’s Weekend Weetjes: The Taste of Amsterdam & Yogafest

WeetjesGeen inspiratie voor het weekend? Verjaardagen waar je totaal geen zin in hebt maar niet direct een goed excuus voorhanden? Wendy’s Weekend Weetjes biedt de helpende hand. Dit weekend staat in het teken van twee heerlijke festijnen, uniek in hun segment: The Taste of Amsterdam in het Amstelpark en het YogaFest in de Amsterdamse Houthavens. Moeite met kiezen? Het weekend heeft gelukkig twee dagen! 

Taste of Amsterdam markt
Copyright foto’s: The Taste of Amsterdam

The Taste of Amsterdam
Dat ene weekend… wanneer het Amstelpark bruist. Het weekend waarin alle Amsterdammers een of meerdere dagen naar dit park trekken, niet omdat ze willen maar omdat ze er gewoonweg heen worden gezogen. Dat weekend waarin de avonden romantischer zijn dan ooit… Dat weekend has arrived: The Taste of Amsterdam staat van 4 tot 7 juni op het menu!

Copyright foto's: The Taste of Amsterdam
Copyright foto’s: The Taste of Amsterdam


Crème de la crème en hebben-hebben-hebben

Niet alleen de Amsterdammers trekken dit weekend richting het Amstelpark. Al sinds de eerste editie in 2009 weten foodies vanuit het hele land de weg naar The Taste te vinden. Dat is niet verwonderlijk. De crème de la crème van culinair Nederland presenteert hier zijn of haar signature dish en op de Foodmarket ligt het hebben-hebben-hebben gehalte zeer hoog. Ooit kocht ik hier mijn eerste pak speltpasta, terwijl nog niemand had gehoord van spelt. Jummie met de hoofdletter J, maar vooral innovatief zijn de termen die deze Foodmarket kenmerken. Aan de kleintjes wordt ook gedacht, dus neem ze gerust mee. Saillant detail: Op The Taste of Amsterdam is de munteenheid de Florijn, ideaal voor de weemoedige gulden-liefhebber.

The Taste of Amsterdam vindt plaats van 4 t/m 7 juni. Openingstijden en prijzen check je hier.
Voor een routebeschrijving naar het Amstelpark, klik je hier.
Kijk snel via deze link of jouw favoriete chef aanwezig is. Wil je weten wie Wendy’s ultieme chef is? Je ontdekt het hier. En YES, hij is aanwezig!
De site van The Taste is helemaal leuk, dus surf rond ter voorbereiding en print een plattegrondje. Want geloof mij, je wilt hier niets missen.

YogaYogaFest Amsterdam
Mocht je je nou helemaal te buiten gaan aan de drank- en voedsel overvloed van The Taste, ga dan zaterdag of zondag heerlijk detoxen op het terrein van de Houthavens. Want daar vindt op 6 en 7 juni het YogaFest Amsterdam plaats. Naast de yogalessen die je hier de hele dag kan volgen, zijn er verschillende biologische eet- en drinkgelegenheden. Het volgen van kookworkshops, onder anderen gegeven door Kyra de Vreeze van Kyra’s Kitchen, staat ook op het programma. Voor muzikale omlijsting zorgt Sam Garrett. Aanstaand weekend wordt de ruige omgeving van de Amsterdamse Houthavens omgetoverd tot Zen Zone. Met uitzicht op de schepen die voorbij varen over het prachtige IJ, laad jij je batterijen op en (her)vind je inner peace.

Dr. HauschkaHauschka
Partner van YogaFest Amsterdam is ons favoriete cosmeticahuis, gespecialiseerd in natuurlijke verzorgingsproducten, Dr. Hauschka. Tijdens dit evenement verzorgt Dr. Hauschka een spectaculaire workshop: internationaal make-up artist Karim Sattar (visagist van o.a. Jane Fonda en Annie Lennox) wordt ingevlogen om jou alles bij te brengen over Dr. Hauschka’s natuurlijke make-up lijn. Karim Sattar sloot zich in 2012 aan bij Dr. Hauschka en noemt hun lijn de Rolls Royce onder de natuurzuivere cosmetica. Wij zijn het helemaal met hem eens. Kom langs tijdens YogaFest Amsterdam en laat je overtuigen!

YogaFest Amsterdam vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juni.
Check de website voor het totale programma en een overzicht van de aanwezige (inter)nationale yoga instructeurs.
Bezoek ook de Facebook pagina van Dr. Hauschka.

RonHeet van de pers!
Kort voor publicatie van dit artikel bereikte ons het volgende nieuwtje:
Sterrenchef Ron Blaauw begint aan een nieuw avontuur. Naast zijn succesvolle Gastrobar aan de Amsterdamse Sophialaan opent hij medio juni een nieuwe culinaire hotspot: Ron Gastrobar Oriental aan de Kerkstraat in Amsterdam. Nieuwsgierig? Hier mag je nu al rondsnuffelen. Wij zijn bij de officiële opening op 19 juni aanwezig dus houd Wendy’s Wereld in de gaten voor onze review.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.