Wel de wijn, niet de calorieën: Torres Natureo

TORRES_LOGONa een periode vol shakes, Bootcamp of Atkins (misschien zelfs wel alle drie tegelijk) is het zover. We zien er weer op ons ‘kerstbest’ uit. Kom maar op met dat kerstdiner, we kunnen zelfs zitten in onze mooie jurkjes. Maar wil je er met Oud & Nieuw nóg strak uitzien? Heb je er genoeg van dat de weegschaal na twee kerstdagen minstens twee kilo meer aangeeft? Doe deze kerst dan eens zuinig met alcohol.

Een halve procent alcohol en de helft minder calorieën
Insiders schieten nu waarschijnlijk vreselijk in de lach. Inderdaad Wendy houdt van een wijntje. Vooral die van wijnhuis Torres. Juist dit wijnhuis komt deze kerst met dé oplossing door een nieuwe wijntrilogie te presenteren: Torres Natureo. Een soepele wijn, met verrassend veel smaak. Maar de grootste verrassing is dat deze wijn maar 0.5% alcohol bevat en de helft minder aan calorieën in vergelijking met een doorsnee wijn. Met een witte, rode en rosé variant is er voor ieder wat wils. Torres Natureo wordt gemaakt van vroeg geplukte druiven, die een mooie zuurgraad verzorgen. Door een korte en koele vergisting, komt er een minimale hoeveelheid alcohol vrij en blijft het restsuiker over in de wijn.

Wit, rood of rosé download (2)
Voor de Torres Natureo wit is de mediterrane druif moscatel de alejandria gebruikt. Kenmerk van deze druif is zijn intens aromatisch karakter. De wijn is helder bleekgeel van kleur, heeft een rijke, uitbundige geur van bloemen gecombineerd met impressies van peer, perzik en citrusvruchten. Mild restzoet wordt subtiel in balans gebracht door frisse zuren. Dit elegante karakter maakt de Natureo wit een geschikt opwekkend aperitief en begeleider van lichte visrechten, schaal- en schelpdieren en rijstgerechten.
De Torres Natureo rosé is een halfdroge wijn, gemaakt van de cabernet sauvignon en de syrah druif. Met een intens fruitige afdronk en herkenbare tonen van kersen, bramen en blauwe bessen mag deze rosé met recht een juweeltje voor je tong worden genoemd.
De Torres Natureo rood is een krachtige rode wijn, gemaakt van de beste syrah druiven. De wijn heeft een prachtige kersenkleur en de aroma’s van granaatappel, rode bessen en een vleugje vanille laten je het Spaanse temperament van deze wijn voelen. Torres Natureo rood is een perfecte begeleider van pasta’s, rood vlees of wildgerechten.

Natureo_witVerantwoord, op meerdere manieren
Het drinken van een glaasje Torres Natureo tijdens het kerstdiner is dus compleet verantwoord. Voor het behoud van jouw bloed-zweet-en-tranen strakke lijf, maar zeker ook als je na het kerstdiner weer met de auto naar huis moet. Zelfs de BOB mag dit keer te diep in het glaasje kijken. Maar er zijn meerdere redenen om voor de wijnen van Torres te kiezen. De familie Torres maakt zich sterk voor een duurzame toekomst, er worden in hun bodega’s al sinds vijfentwintig jaar geen chemische middelen ter bestrijding van insecten of onkruid gebruikt. Tevens investeren deze wijnmakers (sinds 1883) in zonne-energie en hybride vervoersmiddelen.

Een fles Torres Natureo kost EUR 7,50 en is verkrijgbaar bij de slijterij.

Wist je dat…
Torres een eigen wijnclub heeft? Lidmaatschap is gratis. Maak hier jouw account aan en blijf als eerste op de hoogte van Torres nieuwtjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.