Love at First Kiss: lekker lebberen!

loveHalleluja, vanavond is er geen voetbal op tv! Misschien een vreemde kreet uit mijn mond, want zoals jullie weten loopt er geen man rond in de Friemelstraat. Maar geen voetbal, betekent het reguliere uitzendschema op NPO3 en dus is het vanavond weer tijd voor Love at First Kiss. Wat mij betreft de beste datingshow ever!

Educatief en informatief
De eerste uitzending van dit über-hilarische programma, was een dag na de bekendmaking van de aangescherpte taak voor de publieke omroep. Informatie, educatie en cultuur werden de drie pijlers waarop de publieke omroep de programmering zou baseren. Kaassie voor de Twitteraars en overige social media beesten, de avond van de eerste uitzending van Love at First Kiss. Hoezo was dit programma educatief? En het culturele aspect was volgens velen ver te zoeken.
Ik weerleg al die kritiek met verve:

  • Het geluid van je tv informeert je over de meest vreselijke geluiden die zoenende mensen maken.
  • Het educatieve karakter van dit programma is zéér hoog. Je leert heel goed hoe het niet moet. Onzin? Kijk en huiver!
  • De cultuur der zoenlustigen wordt optimaal belicht. Sommige komen al binnen rennen met de tong ferm vooruit. Er kan af en toe nog nét een handje ter kennismaking vanaf, maar dan gaat die lap er toch echt in.

Unieke invalshoek
Alle gekheid op een stokje, BNN slaat met deze datingshow toch echt de spijker vol op z’n kop. Geen gelul over je favoriete eten, je lievelingskleur of van welke muziek je houdt. Na een potje tongworstelen, mag je twee minuten met elkaar kletsen en ga je op date. Als de zoen bevalt tenminste. Stinkende adem, wasmachine techniek of kleffe lipjes? Dan ga je na die zoen gewoon lekker naar huis. Een unieke invalshoek die perfect past bij de huidige hectische maatschappij.

TV kijken voor gevorderden
Heb jij Love at First Kiss nog niet gezien? Ga je heel hard schamen! Zeg daarna snel je afspraken voor vanavond af en zet je tv om 20.25 uur op drie. Er volgen dit seizoen nog vier afleveringen, wat mij betreft veel te weinig. All you need is love, Dating in the dark, Boer zoekt vrouw: move over voor de next generation!
Een (hele waardevolle) tip:  Het betreft hier wel tv kijken voor gevorderden, zorg dat je vroeg dineert. Je wilt dit programma écht niet kijken met een volle maag, laat staan met je bord op schoot. Is er echt geen andere optie? Zet dan het geluid uit, want de slurpgeluiden zijn van een megahoog ‘IEUW’-gehalte.

Love at First Kiss wordt uitgezonden door BNN op dinsdagavond om 20.25 uur… als er geen voetballen is.

Tip nummer twee: Kijk op de Facebook pagina van een van de drie regisseurs van dit Eyeworks format, Makra Media, voor info over meer hilarische programma’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.