De overspeligen

OverspelOverspel. ‘Wat te maken heeft met seksuele relaties met iemand anders dan je vaste partner. Voorbeeld: In sommige landen worden overspelige vrouwen gestenigd.’ Aldus Woorden.org. Let wel: vrouwen worden gestenigd. Want mannen mogen rustig overspelig zijn. Tuurlijk.

 

De laatste tijd kruisen nogal wat van deze overspeligen mijn pad. Keurige family men, die mijn iPhonetje overuren bezorgen. Plat geappt, suf gebeld en mal gemaild word ik. Zonder blikken of blozen, zodra de kids op bed liggen en moeder de vrouw naar de sportschool is vertrokken, of nog erger, aan het werk is.
‘Maar jij bent toch gelukkig getrouwd?’, vroeg ik laatst in de kroeg nadat iemand mijn amandelen wilde inspecteren… met zijn tong.
‘Nee hoor, ik ben niet getrouwd’, antwoordde hij, terwijl hij mijn linkerborst voor stressbal aanzag. ‘Nou ja, gelukkig samenwonend dan’, probeerde ik nog.
‘Ja, ik woon samen.’ En of hij dan nu eindelijk mee naar mijn huis mocht. Hij was niet gelukkig, dus dan was het geoorloofd.

‘Wat is dat toch?’ verzuchtte ik laatst nadat een verhit appje mijn avondje Grey’s Anatomy-in-pyjama-op-de-bank verstoorde. ‘Wen,’ antwoordde het alwetend orakel, beter bekend als zus Kim, ‘je weet toch dat mannen hun lul achterna lopen? Doe Maar zong er al over. Heb je ooit een liedje gehoord over vrouwen die zich laten leiden door hun schaamlipjes?’
Nee, dat had ik nog niet. En eerlijk gezegd heb ik zoiets zelf nog nooit ervaren. Dat er een man voorbij loopt op straat en ik last krijg van kriebelende fanny flaps? Of dat ik denk ‘Zo hee, die moet ik écht neuken, nu!’ tijdens het lekkere-mannen-Google-vrijdagmiddagmomentje op het werk?
Maar toch is er ooit een vrouw geweest die willens en wetens mijn vriendje van me afpakte. En kreeg mijn jeugdliefde een brief met een kwartje erin (ik was zestien, dus ja, we schreven nog brieven en de gulden vierde hoogtij). Of hij haar wilde bellen, want ze was verliefd op hem. Het feit dat the object of their affection al een vriendin had, waren deze twee dames eventjes vergeten. Maar lieten ze zich leiden door een geile G-spot? Waren ze niet gewoon verliefd op de verkeerde man? Is dat dan het verschil tussen mannen en vrouwen? Laten mannen zich leiden door lust en vrouwen door liefde?

Een keer ben ik gezwicht. Ik hield me voor dat het ok was, omdat ik hem langer kende dan de vrouw waar hij nu mee was. Ik weet het, ik dacht met mijn clitoris…
Maar ik werd verliefd, op een ander. En omdat ík geen overspelige ben, vertelde ik mijn minnaar dat het over moest zijn. ‘Dat is lekker,’ brieste hij, ‘en mij laat je het wel doen!’ Tuurlijk jongen. Schiet mij, o nee, stenig mij maar lek.

Overspel_II

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.