Een obsessieve zuiger

StofzuigerHet is officieel. Er is geen ontkomen meer aan.
Sinds dit weekend ben ik een obsessieve zuiger.
Nooit verwacht, het was niet bepaald mijn hobby. Eigenlijk vond ik er helemaal niks aan.
Maar nu kan ik niet wachten op de eerstvolgende keer.

Voordat de heren zich rijen dik opstellen voor mijn deurtje in de Friemelstraat, met zuigen bedoel ik STOFzuigen. En hup, daar verlies ik in een klap een legertje lezers.
‘Zouden jullie onze plantjes water willen geven als we op vakantie zijn?’
Leuke buurtjes als we zijn, knikten we welwillend van ja. ‘En kunnen jullie ook even lekker de ramen en deuren open zetten? We hebben namelijk net als jullie twee katten en de laatste keer kwamen we terug in een vlooienplaag. Echt, ik zette een voet over de drempel en binnen een seconde zat mijn hele onderbeen vol met vlooien!’
Dat ze dus nu het hele huis volspoten met anti-vlooienmiddel en wij daarom even moesten luchten, hoorde ik later van Kim. Mijn hersenen werkten namelijk overuren … Vlooien? Waarom maak ik nou toch niet gewoon ruzie met al mijn buren? Het leven zou een stuk makkelijker zijn.

Je had me moeten zien een paar dagen later! Kaplaarzen tot aan mijn knieën (de lieslaarzen waren uitverkocht), een witte broek (zodat de zwarte beestjes goed zouden afsteken), een hoodie met aangehechte handschoenen waar enkel je duim uitsteekt, dichtgeknoopt tot onder mijn kin alsof ik de maagd Maria herself was. Met dertig graden op de thermometer was mijn outfit natuurlijk op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen (anders niet hoor, echt niet).
Maar ik kwam ongeschonden uit de strijd. Geen vlo te bekennen.

De dag voor de terugkeer van de buurtjes, besloten Kim en ik nog een rondje te doen. Bosje bloemen neerzetten met een ‘welkom thuis’ kaartje, je kent het wel. De verdelgeroutfit lieten we thuis, we waren er immers al twee keer geweest en hadden geen vlo gezien.
Terwijl Kim de plantjes bewaterde, plukte ik de post van de deurmat.
Een zwart vliegje nam plaats op mijn hand.
Ik pakte de volgende envelop.
Twee zwarte vliegjes hupten vrolijk over mijn linkervoet.
Wacht even, vliegjes huppen niet …

Een half uur nadat de buurtjes de volgende dag thuis kwamen, vloog er van alles uit het slaapkamerraam. Een heel matras zeilde naar beneden. Vlooienplaag nummer twee was een feit.
En nu heb ik dus een probleem.
Een zuigneurose.
Onze kater Bowie is namelijk dikke mik met een van de katten van de buren. Wanneer ze elkaar tegenkomen neuzen ze wat af. Nee dit is geen tikfout. Ze wrijven de neusjes tegen elkaar terwijl ze de liefste kreetjes uit hun verliefde kattenstrotjes ten gehore brengen.
Superschattig vonden we dit tafereeltje.
Toen we nog niet wisten dat the object of Bowie’s affection een lopend vlooiencircus is!

Natuurlijk krijgen onze skatjes trouw hun vlooienpipetjes. De schrammen op mijn armen leveren het pijnlijke bewijs. Maar wie verzekert me dat de vlo die tijdens het neuzen overhupt, om via de rug van Bowie mee te liften naar onze mansion, daadwerkelijk bijt (ergo sterft van het vlooienpipetgif)? Misschien zoog hij de buurtkat net lekker leeg en gebruikt hij de rug van Bowie om uit te buiken? Wellicht hupt hij zodra hij binnen is van Bowies rug op een van onze kleedjes, legt daar zijn eitjes, met alle gevolgen vandien?
Ik droom er zelfs van!
Dus stofzuig ik me te pletter. Obsessief, met militaire precisie, zuig ik ieder hoekje en gaatje aan de Friemelstraat helemaal schoon. Tot ik erbij neerval.
En dank ik God-op-mijn-blote-knieën voor onze poes Sookie. Zij moet niks van de buurtkatten en hun bijtende bewoners weten. Zodra ze hen ziet rent ze hard weg.
Precies wat ik doe de eerstvolgende keer dat de buurvrouw, met in haar hand een sleutelbos en op haar gezicht een vragende glimlachend, op me afloopt.
Rennen, heel hard rennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.