Over mosselen en mierenlokdoosjes

mosselAfgelopen weekend schrok ik me ineens rot! Wat was dat voor een ding aan de hemel? Zo’n ronde, goudgele bal die in mijn ogen scheen? En ineens herkende ik hem: de zon. Het werd zomaar zomer in oktober!

Dus trokken Kim en ik richting het strand, een plek die ik me ook al bijna niet meer kon herinneren.
Ingesmeerd en wel, met de koelbox gevuld met Kriekjes en broodjes binnen handbereik, lagen we even later te bakken. ‘Gatver, er loopt een mier op mijn bikinibroekje!’, riep Kim opeens uit. Waarop ik grinnikte: ‘Hij zoekt je mierenlokdoos.’
Een lekkere flauwe grap tijdens een lome stranddag. Maar het zette me wel aan het denken.

Vrouwen zijn volgens mij niet zoals mannen, die hun edele delen bijnaampjes geven. Ik noem mijn bloempje bijvoorbeeld niet ‘kleine Wendy’ of iets in die richting. Nou vind ik een man die zijn weener de bijnaam ‘kleine *vul eigen naam in*’ geeft, bij voorbaat al niet erg aantrekkelijk, nee doe mij maar ‘big daddy’, maar dat terzijde.
Geen bijnamen dus, maar wel genoeg benamingen voor de vagina. Doos, flamoes, fots, tut, bever (bij overbeharing) en natuurlijk de pornobenaming pur sang kutje, zijn algemeen bekend. Niet allemaal even geschikt als je het mij vraagt maar in ieder geval beter dan vagina. Ik kan het niet helpen, maar als ik dat woord hoor, krijg ik een visioen van een grote berg groene gelatine. Vraag me alsjeblieft niet waarom, misschien moet ik eens in therapie? Of douchen?

Tijdens een bezoek aan BCM, de grootste discotheek in Magaluf, Mallorca leerde ik eens een Italiaan kennen. We dansten (wat is dat toch met Italianen en dansen?) en even later zoenden we wat, het was leuk. ‘Ga je mee mosselen eten?’, kreunde Eros opeens in mijn oor. Ik was op slag nuchter en keek hem verbaasd aan. Daar stonden we, romantisch (of hoe romantisch dat zijn kan) tegen een luidspreker in een donker hoekje van BCM een litertje speeksel uit te wisselen en hij dacht aan mosselen eten? ‘Nee, gatver!’ zei ik, waarop ik boos wegbeende.
De volgende dag vroeg ik aan mijn Italiaanse collega of het soms een verleidingstruukje was in Italië om een vrouw mee te vragen mosselen te gaan eten. Ze bulderde het uit toen ze mijn antwoord hoorde op haar vraag hoe hij het precies in het Italiaans gezegd had. ‘Dat betekent: ik wil je mossel eten!’ Mossel? Serieus, mossel?
Dat is net zoiets als wanneer Snookie het over haar Cuca heeft (ja, ik kijk naar Jersey Shore) (en ik vind het nog leuk ook)(en nee, daar schaam ik me niet voor). Cuca is kort voor cucaracha, oftewel kakkerlak. Om je flamoesje nou mossel of kakkerlak te noemen gaat mij dus echt te ver!

Ik zie ineens het licht!
Zij waren het natuurlijk ook zat: penis, pik, piemel (piemol voor sommigen), leuter, plassert, worstje, pinkeltje, fluit, jongeheer, lul, zwengel, opperwachtmeester, snikkel, tampeloeres…
Dus dames, misschien moeten we toch maar het voorbeeld van de mannen volgen en ons heiligdom een naam geven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.