Ste(e)n(iging)

SteenDe laatste tijd heb ik vaak hoofdpijn. Knallende koppijn. En dat is lastig. Want als je voet pijn doet, leg je hem even op een kussentje. Als je hand pijn doet, ontlast je haar een paar dagen. Maar hoe doe je dat met je hoofd? Ik kan het toch moeilijk een paar dagen ontlasten of nóg lastiger even op een kussentje leggen?

Mijn nicht had dé oplossing, Chakra stenen! Tja, mijn nicht is een beetje zweverig en zonder nou iemand te willen beledigen, je mag tenslotte in Nederland (nog steeds) geloven wat je wilt, ik geloof daar dus niet in. ‘Het werkt écht Wen,’ begon ze haar pleidooi. Haar man kon al nachten niet slapen, dus kocht ze een Chakra steen die de nachtrust bevordert voor hem. Hij sliep als een roosje. In gedachten zag ik het helemaal voor me: mijn neef ging in bed liggen, mijn nicht pakte een Chakra steen en sloeg daarmee net zo lang op zijn hoofd tot hij buiten bewustzijn was.

Maar ook zij had er één, een Chakra steen die de spijsvertering bevordert, waardoor ze sneller afviel. Hm, waar is de tijd gebleven van minder snoepen en meer sporten?! De enige manier waarop je volgens mij kunt afvallen met behulp van een steen, is die steen tussen een broodje doen en keihard bijten. Gegarandeerd dat je voorlopig alleen vloeibaar voedsel tot je kunt nemen en weg vliegen de kilootjes!
Een Google-tripje langs verschillende Chakra-sites deed het ook niet voor mij, alhoewel één alinea mijn aandacht trok: ‘De energiecentra, of Chakra’s, kunnen uit balans raken. Edelstenen worden vaak gebruikt om de Chakra’s weer in balans te brengen en nieuwe energie te geven.’ Ik vroeg me al lezende af of er ook een anti-kater steen bestond…

Ik weet het, ik ben een nuchtere Hollandse trien en soms is dat best jammer. Ik schreef het al eerder, wanneer het licht hier in huis gaat knipperen, denk ik niet dat een overleden dierbare me een bezoekje brengt, nee, ik scheld erop los en vervloek de Nuon. Of die rare momenten waarop mijn moeder me ineens opbelt om te vragen ‘of het wel goed met me gaat’. Vaak gebeurt dat precies op het moment dat ik in een giga dip zit. Volgens mijn moeder ‘voelt’ ze dat, maar ik verdedig me met het feit dat we elkaar iedere dag bellen. Gewoon een goed gegokte openingszin!
Maar dan zijn er ook nog de ontelbare keren dat Kim en ik precies op hetzelfde moment hetzelfde zeggen of doen. Ik denk een gevalletje van ‘waar je mee omgaat word je mee besmet’, maar volgens anderen zijn wij geestelijk met elkaar verbonden, zoals je vaker bij tweelingen ziet. Het feit dat wij geen tweeling zijn, zien deze spirituele spirits maar even over het hoofd.

Al dit heen en weer gepieker maakt het er niet beter op, ik voel de hoofdpijn alweer opkomen.
Misschien is het toch niet geheel onverstandig eens een Chakra steen tegen hoofdpijn aan te schaffen?
Die paracetamol ligt ondertussen ook als een steen op mijn maag…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.