Tik

tikIk heb een tik.
Nou wat een nieuws, zullen jullie denken. Iedereen weet namelijk al dat ik meer schoenen heb dan Imelda Marcos, meer tassen dan een gemiddelde tassen-shop en meer bikini’s dan de catalogus van O’Neill Beachwear. Ik heb het nu echter niet over een materiële tik maar een emotionele. Ik kan namelijk niet naar muziek luisteren zonder er een herinnering bij op te roepen. Het is echt vreselijk, bij ieder stukje muziek dat ik hoor, springt er iets voor mijn geestesoog. En dan vooral vriendjes, ex-vriendjes.

Het begon allemaal op mijn 15e. Ik kreeg ‘verkering’ (haha, ja echt waar) met mijn jeugdliefde, ML. ‘Alice’ van Full Force stond hoog in de Top 40. En ML had zichzelf tot ‘witte neger’ omgetoverd. Al brillcream smerend in zijn lange donkere krulletjesbos, playbackte hij de laatste zin: Baby, you’re the greatest, keer op keer terwijl hij me zwoel (of iets wat erop leek) aankeek.

Toen kwam D. D wilde wel, wilde niet, wilde toch weer wel, o nee doe toch maar niet. Uiteindelijk had D het toch echt te druk met zijn maten en lag ik iedere avond, huilend met mijn walkman op, in bed te luisteren naar “Anything for you” van Gloria Estefan.

En daar was B, lieve schattige knuffelbeer B. Zelfs mijn moeder was, denk ik, stiekem een beetje verliefd op B! B kwam in het R&B, hiphop tijdperk, je weet wel, ‘Back by Dope demand’ en zijn kornuitjes. Als ik ‘Crazy for you’ van Sybill hoor, denk ik altijd weer terug aan de beschonken serenade waar ik B op trakteerde voor zijn verjaardag. Helaas zat de kamer vol met visite, ik ga er nog van blozen…

Het werd de zomer van 1990, tijd voor mijn enige echte vakantieliefde, sexy E. Het was de zomer van ‘You can’t touch this’ (nou, hij could touch it), ‘Ice, ice baby’ (E deed ijs smelten) maar vooral ‘It’s on you’ van MC Sar and the real Mc Coy. Als ik dit liedje nu nog wel eens in het Foute Uur hoor, zie ik E zo weer voor me, wild heupschuddend op het ritme van de muziek, terwijl zijn heuptasje op en neer bengelt.

Wanneer ik in de buurtsuper wel eens tegen de zanger van Ten Sharp aanloop (jaja, Purmereutel is zowaar in het trotse bezit van een BN’er!) denk ik altijd even terug aan de romantische avondjes met J, aka the german ex-lover from hell. Nachten lang dreunde ‘You’ uit zijn gammele cassettespeler. En bij de klanken van Dirty Dancings ‘Time of my life’, schiet die hele zomer in een flits aan me voorbij. Dat ‘de tijd van mijn leven’ pas begonnen was die zomer en nog 7 jaar zou duren heeft voor vele muzikale herinneringen gezorgd, die ik jullie zal besparen.

Begin vorig jaar was ik terug in Playa Blanca, Lanzarote, het paradijsje waar ik 4 jaar heb gewoond en veel goede muziek heb gehoord… Kim en ik gingen een avondje stappen met Luismi, de ex van Kim. Zelfs voor die twee heb ik een liedje! Telkens wanneer ik ‘El Tiburon’ hoor, zie ik weer voor me hoe goed ze samen salsa dansten. Enfin, de 4 musketiers werden herenigd en we stapten de bar in waar ex-vriendje D als deejay werkt. Ik heb altijd gedacht dat de enige herinnering die ik aan D had, de ingescheurde enkelband was die ik had opgelopen tijdens een van onze nachtelijke avontuurtjes. Voordat ik nu kreten als “You go, acrobaatje!” uitlok, ik moet jullie teleurstellen: ik struikelde over een rots op weg naar zijn huis! Maar een lied dat de herinnering aan D opwekte, had ik nog nooit beleefd. En toen gebeurde er iets vreemds, D zette ‘Stars’ van Simply Red op, gaf me een vette knipoog en ik wist het weer! Die hele lange Greatest Hits cd van Simply Red, grijs hebben we hem gedraaid!

Bovenstaand terug lezend, realiseer ik me dat ik dus niet de enige ben met deze tik.
Gelukkig maar.
En ik realiseer me nog iets, wat heb ik eigenlijk verdomd veel vriendjes gehad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.