De jurk -deel 3-

JurkDe jurk heeft haar vuurdoop gehad, is ontgroend, ontmaagd, of hoe je het ook wilt noemen.
Ze is gedragen.

Maandagavond trokken we naar Hotel Arena. En wat zagen we er mooi uit! Pa in sjiek beige en bruin, ma in vlammend rood, Kim in een sophisticated grijs/zilveren japon (ja, echt een japon) en ik in DE jurk. Er waren nog wat last minute stressjes. Zo waaide het maandagavond nogal behoorlijk en DE jurk is nogal wijd uitlopend. De kans dat de wind er dus onder zou kruipen en er een gevalletje Marilyn-Monroe-in-witte-jurk zou ontstaan was dus groot. Tja, wat moet je dan voor slipje dragen… In ieder geval zou de corrigerende slip a la Bridget Jones dit feest niet meemaken!  Errug jammer want die drukt het buikje zo lekker in. Een string? Met het oog op die vervelende Story fotograaf ook maar niet doen. Het werd dus een hippe hipster. Even testen voor de spiegel, ok liever niet maar zo zou ik in de Story kunnen.

Het ging hier dus om een SURPRISE party, maar hele hordes fans, drie camera ploegen en een stuk of 15 fotografen stonden pontificaal langs de rode loper. Ja, rode loper! Pa heeft nog even snel gekeken of er misschien een zij ingang was, maar we moesten eraan geloven! Vlak voor ons gingen Tooske en Bastiaan naar binnen en zodra zij op de loper stonden brak er een geweld aan flitslichten los, de fans gingen joelen en luid klappen en de journalisten begonnen te schreeuwen als opgefokte apen. Wow, best scary dit. En toen, toen moesten wij… Dit was het moment, ik zag drie treden, kon dus eventueel drie keer languit gaan, wind kwam van links, tasje aan de andere kant, niet teveel lachen in verband met de kraaienpootjes, ok daar gaat ie! De fans gingen spontaan even smsen, de fotografen wisselden hun rolletjes en de journalisten namen een slokje water, terwijl wij in ons beste kloffie over de loper schreden. Dit was voor hun het pauze-momentje, klootjesvolk op de loper. Maar we waren binnen. Ik was niet gevallen, mijn rok was naar beneden gebleven en last but not least: ik was niet gefotografeerd. Missie geslaagd!

Het feest was geweldig. Superlekker eten (alhoewel ik moet bekennen meer te hebben gedronken dan gegeten), steengoeie band (en ja, ik heb het nummer van de zanger!), lekker gedanst dus en gewoon gezellig gefeest. En tantetje straalde de hele avond, die vond het allemaal geweldig, nogmaals missie geslaagd dus. Mijn jurk en ik hadden het ook naar ons zin. Er liep veel vrouwelijk volk rond in strandjurkjes, ik zag zelfs iemand lopen in een jurkje dat ik ook heb, 40 eurootjes bij Vero Moda! Achteraf gezien had die jurk van mij dus niet echt gehoeven. Artiesten zijn tenslotte ook maar gewoon mensen.

En dit werd nog eens benadrukt toen we het feest verlieten en ik mijn pa tegen een roodharige man hoorde zeggen: ‘Dré, wil je meerijden? We gaan richting Purmerend!’
Voor de deur van Hotel Arena stond André van Duin te wachten op de taxi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.