De jurk

JurkMijn tante is een BN’er.
Erg leuk over het algemeen. Je komt nog eens op premières en krijgt op je verjaardag vrijkaartjes voor musicals. Nu is zij jarig en wordt er een surprise party voor haar georganiseerd. Uiteraard moet de familie ook worden vertegenwoordigd, dus viel de uitnodiging een paar weken geleden op de mat. Dresscode ‘Feestelijk’. Horror, wat bedoelen ze in die kringen met ‘feestelijk’? Ik schat zo in dat ik niet wegkom met mijn doorsnee leuke outfit, feestmuts en toeter?

De kledingstress is dus begonnen. Op het moment dat de uitnodiging binnenkwam, liepen de ijsberen nog in de rondte en dacht ik wel weg te kunnen komen met een zwart jurkje dat ik ‘nog in de kast had hangen’. Inmiddels zijn de ijsberen verruild voor muggen zo groot als helikopters, is de zomer in alle hevigheid losgebarsten en kan ik dus echt niet in een zwarte jurk verschijnen.

Ma en Kim zijn er al uit. Kim had wel nog ‘iets’ in de kast hangen en ma is afgelopen weekend geslaagd. Zij wel. Mijn moeder en Kim boeit het ook niet zo, voor hen is de druk dan ook veel lager. Het toeval wil dat mijn tante en ik erg op elkaar lijken. Beter gezegd lijken we alle twee ontzettend op mijn oma. Eerst was daar mijn tante en een paar generaties later werd de tweede look-a-like geboren, in de gedaante van yours truly. Als we op gelegenheden zijn waar zij in het middelpunt van de belangstelling staat, zie ik mensen altijd naar mij staren.
Dus ik zie het al helemaal voor me. De week na het feest sla ik de Story open en bij die ontzettend leuke smulpagina waar de kleding van artiesten tijdens feestjes wordt beoordeeld staat bij de ‘Modeflater van de week’: Armoedig nichtje van musicalster verschijnt in H&Mmetje op surprise verjaardag, SCHANDE! Uiteraard inclusief een foto van mij waarop ik met mijn ogen dicht een hapje neem van een toastje met kaviaar, terwijl een dikke klodder op mijn arremoedige jurkje valt.

Tijd om in actie te komen! Zal ik met mijn vakantiegeld richting PC Hooft trekken? Wat is belangrijker, drie weken Mexico of vereeuwigd worden als “modeflater van de week”? Moeilijke keus, maar ik kies toch voor drie weken Mexico. Ik kan ook gewoon niet naar die verjaardag gaan…
Of ik ga naar de Bijenkorf. Ik heb een heel mooi paar bruine bloedende-portemonnee-feel-good-shopping-pumps. Als ik daar nou eens een mooi beige/bruin jurkje bij scoor in de Bijenkorf?
Moet lukken.
Ik kan ook twee weken op vakantie naar Mexico.

Benieuwd hoe dit afloopt? Lees ook deel 2 en deel 3 van ‘De Jurk’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.